KKI Vrbas: Pohod ka novom trofeju

Objavljeno: 13. 5. 2017 u 12:44h

Članovi Košarkaškog kluba invalida “Vrbas” žele da osvoje još jedan trofej u tekućoj sezoni.

Banjalučani će danas biti domaćini završnice Kupa BiH gdje će nastojati da odbrane pehar kojeg su uzeli i prošlog takmičarskog ciklusa.

Četiri pobjede i jedan poraz

Košarkaški klub invalida “Vrbas“ sa rivalima iz Bihaća i Gradačca ove sezone odigrao je pet utakmica u kojima su zabilježili četiri pobjede uz jedan poraz. Taj neuspjeh doživjeli su u jesenjoj sezoni u Ligi BiH, i to, u dvorani “Obilićevo“ od “Zmaja“ koji je slavio sa 73:59.

Nedavno u revanšu Banjalučani su im se revanširali na njihovom terenu sa 82:75 što je bilo dovoljno za novo šampionsko slavlje.

“Vrbas” je protiv Bišćana ostvario tri trijumfa iz isto toliko mečeva. Dvaput su ih dobili u Premijer ligi (76:62 i 67:57) a treći put u polufinalu NLB lige u Zagrebu sa 74:55.

Na turniru još će nastupiti KIK “Una Sana” iz Bihaća i KKI “Zmaj” iz Gradačca i svi mečevi biće odigrani u Sportskoj dvorani “Borik”. Za 12:30 časova predviđen je žrijeb parova, a pola sata kasnije na programu je prva utakmica.

“Prije svega želim da kažem kako poptuno spremno dočekujemo naše sportske prijatelje iz Gradačca i Bihaća. Iskoristio bih priliku da se zahvalim ministarki Jasmini Davidoviću koja je prihvatila da bude pokrovitelj ovog takmičenja. Istovremeno odajem priznanje i direktoru “Borika” Manojli Zrniću koji se već dokazao kao naš veliki prijatelj. Vjerujem da će igrači na terenu potvrditi da su najbolji i da će pehar ostati u vitrinima našeg kluba” – rekao je Marinko Umičević, predsjednik KKI “Vrbas“.

Trener Goran Matić ubijeđen je da njegovi igrači imaju još snage kao i motiva kako bi uzeli još jedan pehar.

“Želimo da odbranimo pobjednički trofej iz prošle sezone i mislim da će igrači u tome uspjeti. Apsolutno cijenimo naše rivale iz Bihaća i iz Gradačca, ali kvalitet je na našoj strani i to ćemo još jednom pokazati svima” – optimista je kormilar aktuelnih šampiona BiH i NLB lige.

Priliku da prvi podigne i peti trofej u sezoni ima kapiten KKI “Vrbas”, Igor Ignjatović.

“Već smo osvojili duplu krunu u Republici Srpskoj kao i pehar u NLB ligi i šampionski naslov u BiH. Red ja da dođemo i do tog petog, posljednjeg trofeja koji nam je preostao u tekućoj sezoni. Spremni smo za nove obračune kako sa rivalom iz Gradačca isto tako i kada je riječ o protivniku iz Bihaća” – poručio je Igor Ignjatović.

Izvor: Srpskacafe

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/kki-vrbas-pohod-ka-novom-trofeju/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||claudebot