Vule pred krajiški derbi: Uživanje, uz odgovornost

Objavljeno: 12. 5. 2017 u 15:58h

“Velika bodovna prednost omogućila nam je da preostali dio prvenstva odigramo bez pritiska”, rekao trener Borca Vule Trivunović pred derbi meč petog kola Lige za prvaka RS protiv Rudar Prijedora (nedjelja, 18:30 časova).

Krajiški derbi Borac – Rudar Prijedor obilježiće peto kolo Lige za prvaka Republike Srpske.

Banjalučki Borac tokom sezone pokazao je da je daleko ispred svih u prvoligaškom društvu, što jasno govori i pogled na tabelu. “Crveno-plavi” imaju čak 15 bodova više od drogoplasiranog Podrinja iz Janje, pa rivalima ostaje samo teoretska šansa za titulu.

Izvjesno je da će Banjalučani dogodine ponovo igrati u Premijer ligi BiH, što je po prikazanom tim Vuleta Trivunovića i zaslužio. Matematički, Borac će morati još da čeka na otvaranje šampanjca. U slučaju da slavi protiv “rudara”, potreban mu je i kiks Podrinja, koje na svom terenu dočekuje Drinu.

Ako tim iz Janje ostvari trijumf, razlika u posljednjih pet kola prvenstva ostaće nepromijenjena, tako da bi šesto kolo moglo donijeti konačnu odluku. Podrinje će tada već u srijedu ugostiti Tekstilac Kort, dok će Borac titulu tražiti u komšiluku – protiv Kozare u Gradišci.

“Borac i Rudar Prijedor do prije par kola bili su pretendenti za Premijer ligu BiH, ali sve se promijenilo. Raduje me pristup u zadnjih nekoliko utakmica. Najvažnije je da momci imaju snage i pronalaze motivaciju da sve privedemo kraju onako kako smo zamislili. Igramo bez pritiska, od igrača tražim da uživaju jer imamo ogromnu bodovnu prednost, ali to uživanje mora da nosi i indivudualnu odgovornost. Sada je najvažnije da svi ostanu zdravi, te da što prije matematički obezbijedimo titulu”, rekao je Trivunović, koji protiv “rudara” neće moći računati na povrijeđene Sinišu Dujakovića i Borisava Erića, za koje je sezona završena.

Mladi stručnjak vjeruje da će nedjeljni meč privući veliki broj navijača na Gradski stadion.

“Samo nas pobjeda interesuje. Želimo da obradujemo navijače. Pozivam ih da dođu u što većem broju, jer ovi momci to zaslužuju, a igramo svojevrsni derbi. Bodovna razlika pokazuje konstantu u igri i zaslužujemo da nas prati bar dvije do tri hiljade ljudi”, naglasio je trener “crveno-plavih”.

Petar Kunić u dobroj je formi. Od njega se očekuju golovi, a 23-godišnji napadač uvjeren je u trijumf protiv Prijedorčana.

“Posljednji meč protiv Rudar Prijedora riješili smo u svoju korist rezultatom 2:0, ali od tada se mnogo toga promijenilo. Digli smo našu igru na viši nivo, kvalitetne partije prate i rezultati, zbog čega imamo 15 bodova prednosti u odnosu na Podrinje. Prijedorčani imaju problema u posljednje vrijeme, tako da vjerujem ako budemo pravi i odigramo na našem nivou, možemo da slavimo i dođemo na korak od titule. Pozivam navijače da nas podrže i da zajednički proslavimo veliki rezultat. Vrijeme je da Banjaluka dobije klub koji zaslužuje pun stadion”, rekao je Kunić.

Duel Borca i Rudar Prijedora igra se u nedjelju u večernjem terminu od 18:30, a pravdu na Gradskom stadionu dijeliće sudijska trojka iz Istočnog Sarajeva. Glavni sudija je Slađan Došlo, a pomagaće mu Đorđe Grubačić i Nemanja Vujadin.

LIGA ZA PRVAKA – 5. KOLO:

Subota:

  • Kozara – Tekstilac Kort (17:00)
  • Podrinje – Drina (17:00)

Nedjelja:

  • Borac (BL) – Rudar Prijedor (18:30)

TABELA: Borac (BL) 65, Podrinje 50, Rudar Prijedor 45, Drina 42, Tekstilac Kort 33, Kozara 30.

LIGA ZA OPSTANAK:

Subota:

  • Zvijezda 09 – Slavija (17:00)
  • Sloga – Borac (Š) (17:00)

Sutjeska – Sloboda (17:00)

TABELA: Sloga 35, Sloboda 35, Zvijezda 09 33, Slavija 32, Sutjeska 24, Borac (Š) 11.

Izvor: Mondo

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/vule-pred-krajiski-derbi-uzivanje-uz-odgovornost/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||claudebot