Bojan Puzigaća opravdao povratak na Gradski stadion

Objavljeno: 12. 5. 2017 u 19:55h

Povratak Bojana Puzigaće na Gradski stadion u Banjaluci prošle zime pokazao se kao pun pogodak za Borac.

Iskusni lijevi bočni fudbaler ovog proljeća u “crveno-plavom” dresu odigrao je devet od deset utakmica u kojima je postigao tri gola i jednom bio asistent. Prvi put se upisao u strijelce u 19. kolu, kada je na gostovanju u Šamcu načeo mrežu domaćeg Borca, a u istom meču je bio i asistent. U 21. kolu donio je pobjedu Borcu u Zvorniku nad Drinom od 2:1 golom iz penala u 87. minutu, da bi u 22. kolu na Gradskom stadionu bio strijelac jedinog gola u 85. minutu u duelu sa Zvijezdom 09. Propustio je samo duel protiv Podrinja u Janji (0:0) i to je jedini meč u kojem Borac ovog proljeća nije zabilježio pobjedu. Naime, u deset susreta izabranici Vuleta Trivunovića devet puta su trijumfovali i jednom remizirali uz gol-razliku 17:3.

“Nadam se da sam ispunio ono što se od mene očekivalo. Međutim, iskren da budem, Prva liga ove sezone nije ni približno jaka, kao u sezoni 2007/08, kada sam sa Borcem takođe bio šampion. Naravno, to ne smije umanjiti naš uspjeh, jer smo stvarno dosta kvalitetniji od rivala” – rekao je Puzigaća.

Do kraja sezone ostalo je da bude odigrano još šest kola, a Borac ima 15 bodova viška u odnosu na drugoplasirano Podrinje i da bi i zvanično ovjerio titulu, trebaju mu još samo četiri boda.

“Nema stajanja do kraja, odnosno do trenutka dok prednost ne bude nedostižna. Ipak, izvjesno je da ćemo biti prvaci, što našem stručnom štabu pruža idealnu priliku da u preostalim susretima više daje šansu mlađima, koji bi u narednim sezonama trebalo da pokažu pravo lice ne samo u dresu Borca” – nastavio je Puzigaća.

U petom kolu Lige za prvaka Banjalučani u nedjelju od 18.30 časova dočekuju Rudar Prijedor, koji je pred početak prvenstva uz “crveno-plave” važio za najvećeg kandidata za titulu.

“Pokazalo se u ovom trenutku da smo, ipak, daleko ispred njih, a to smo pokazali i u dva duela tokom sezone. Ipak, od “rudara” sam očekivao bar malo više. To ne znači da u nedjelju neće zapeti i pokušati da se dobrom igrom iskupe. Međutim, kvalitet je na našoj strani i sigurno ćemo ih i treći put savladati u ovom prvenstvu” – istakao je Puzigaća i dodao da zbog povreda u ekipi neće biti Borisav Erić i Siniša Dujaković.

Iskusni fudbaler je naglasio da Borac u narednoj sezoni može mnogo u Premijer ligi BiH.

“Preduslov je da se tim pojača sa pet-šest iskusnih igrača, odnosno sa po jednim na svim pozicijama. Ukoliko tako bude, neće biti nikakvo čudo da budemo u samom vrhu” – izjavio je Puzigaća.

Zimus je sa Borcem potpisao ugovor na dvije i po godine.

 “Za sada ne razmišljam o odlasku, ali ako bi na ljeto iskočila neka povoljna ponuda, možda i odem. Naravno, da mi je lijepo u klubu u kojem sam ponikao, ali moraju se poklopiti i neke druge stvari” – dodao je Puzigaća.

Licenca

Na Gradskom stadionu su istakli da je u ovom trenutku potrebno 150.000 maraka da bi se Borac riješio dijela dugovanja, koja koče dobijanje licence za takmičenje u Premijer ligi BiH naredne sezone. Čelnici Borca imaju rok do sredine juna da FS BiH dostave dokaze o izmirenju obaveza ili potpisivanju reprograma. U redovima Banjalučana već su počeli da razmišljaju o pojačanjima za narednu sezonu, a na listi želja je napadač subotičkog Spartaka Ognjen Mudrinski.

Posjeta

Predstavnici Jagielonije sa predsjednikom kluba i potpredsjednikom Fudbalskog saveza Poljske Cezarom Kulešom na čelu juče su boravili u Banjaluci i posjetili su FK Borac i RK Borac. Oni su zajedno sa uglednim privrednicima iz Poljske bili u posjeti Privrednoj komori RS, a dolazak na Gradski stadion imao je i poslovni karakter.

“Oni su samo jedan od klubova koji su zainteresovani za našeg mladog igrača Vladana Danilovića, čijom bi prodajom mogli da se riješimo dugovanja” – rekao je direktor Banjalučana Dejan Lukendić.

Izvor: Glassrpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/bojan-puzigaca-opravdao-povratak-na-gradski-stadion/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])