Banjalučani jedini iz BiH na crossfit takmičenju u Parizu (Foto)

Objavljeno: 11. 5. 2017 u 13:37h

Ksenija Kecman i Đorđe Đurić iz Banjaluke jedini su predstavnici Bosne i Hercegovine na velikom crossfit takmičenju “French Throwdown” koji se ove godine održava u Parizu od 16. do 18. juna.

Tokom kvalifikacija u konkurenciji od 150 timova uspjeli su da se plasiraju među 10 najboljih ekipa i tako postanu jedini predstavnici BiH na ovom takmičenju. Od 40 ekipa koji su prošli kvalifikacije pored njih ekipu će činiti još dva člana iz Splita.

“Ovo nam je prvi put da se takmičimo kao ekipa koju pored Đorđa i mene čine najbolji crossfiteri iz Hrvatske Tina Erceg, učesnica Olimpijskih igara u gimnastici 2012. godine i Mirko Pejković. Njih dvoje su takođe jedini predstavnici Hrvatske u Parizu i kao ekipa jedini smo predstavnici iz regije na ovom takmičenju” – rekla je Ksenija Kecman.

S obzirom na dobar rezultat u kvalifikacijama njihova očekivanja su velika i nadaju se da će se naći među prvoplasiranim timovima i osvojiti novčanu nagradu koja na ovom nivou takmičenja nije mala. Pomoć sponzora je minimalna, a sam odlazak u Francusku iziskuje velika novčana sredstva.

“Za odlazak u Pariz nam je potrebno oko 1 600 KM za avionske karte i smještaj. Na svim dosadašnjim takmičenjima nismo tražili pomoć sponzora, a s obzirom da je ovo međunarodnog karaktera i na višem rangu nadamo se da će nam neko izaći u susret i olakšati da ostvarimo što bolji rezultat” – dodala je Ksenija.

Kako kaže njih dvoje se mjesecima pripremaju za takmičenja u regiji, te pored trenerskog posla stignu da treniraju dva do tri puta dnevno.

“S obzirom na naš intenzitet treninga imali smo velikog uspjeha na prethodnim takmičenjima, a kao tim smo jako dobri. Često se između sebe zezamo kada kažemo da u timu imamo dva motora i dva snagatora, ali nabitnije od svega da se dobro slažemo i vjerujemo u svoje sposobnosti”.

Krajem ovog mjeseca, pred sam odlazak u Pariz imaće dobru provjeru forme sa visokim očekivanjima na takmičenju “Varaždin Throwdown” u Hrvatskoj gdje učestvuju već treću godinu u nizu.

Izvor: Srpskacafe

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/banjalucani-jedini-iz-bih-na-crossfit-takmicenju-u-parizu-foto/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])