Uprkos zabrani doktora, ova Banjalučanka nije odustala od sporta (Foto)

Objavljeno: 9. 5. 2017 u 17:04h

Bivša košarkašica, a sada fitnes instruktor Aleksandra Aničić (23) jedina je Banjalučanka koja se bavi bodi-bildingom i odnosi medalje na mnogim takmičenjima u bikini fitnesu.

Aleksandra je sa ŽKK Borac osvajala košarkaške terene i bila prvak Republike Srpske, ali i Bosne i Hercegovine u svim kategorijama. Sve do 2013. godine kada su joj, zbog teške povrede, ljekari zabranili da se profesionalno bavi sportom. Tim je završila njena košarkaška, a počela fitnes karijera.

“Kraj košarkaške karijere me je mnogo pogodio, tako da sam novu ljubav i strast pronašla u fitnesu. Uz ovaj sport sam odlučila da pobjedim sve povrede i mišljenja ljekara da sam „nesposobna za sport“, kaže Aleksandra.

Naporan rad, trud i mnogo odricanja doveli su je na početak uspješne karijere, jer je na prva dva takmičenja osvojila medalje. Tako je Aleksandra svojim tijelom na nedavnom internacionalnom bodi-bilding i fitnes takmičenju, takmičeći se u disciplini bikini fitnes, odnijela zlato, a na državnom prvenstvu srebro.

Sve ovo ne bi bilo moguće bez napornog rada i mnogo odricanja, jer ima dva treninga dnevno, šest dana nedjeljno i, kako kaže, rigorozan plan ishrane koga se mora pridržavati.

“Kada se takmiči u ovom sportu potreban je mnogo jak karakter. Treba reći „ne“ svaki put kada društvo zove u provod ili kada neko ponudi čokoladu ili bilo šta što nije piletina i povrće”, priča Aleksandra, koja je zbog takmičenja svjesno i nerado morala da zapostavi porodicu i prijatelje.

Najveći hendikep predstavlja joj što je ovaj sport na našim prostorima na jako niskim granama. Međutim, s obzirom na to da je Aleksandra prepoznatljiva po svojoj jakoj ambiciji, istrajnosti i kontinuitetu, uspješno savladava sve prepreke.

Medalje su joj dokaz da se trud isplati, pa iako bodi-bilding ovdje nije popularan, ona radi na tome da mu se da više značaja, a već je zacrtala i nove ciljeve.

“Cilj mi je izaći na mnoga takmičenja i ostvariti što bolje rezultate. Imam ambiciju da dam svoj maksimum i učestvujem na prestižnim evropskim i svjetskim takmičenjima”, kaže Aleksandra.

Posvetila se poslu i fakultetu

Aleksandra se u pauzi od takmičenja posvetila fakultetu i poslu, jer vodi individualne treninge i piše programe ishrane u jednoj banjalučkoj teretani.

“U planu mi je dalje edukovanje i napredak na polju ishrane i treninga, kao i diplomski rad i master studije”, kaže Aleksandra, koja je pored svega i student završne godine Pravnog fakulteta.

Izvor: blic.rs

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/uprkos-zabrani-doktora-ova-banjalucanka-nije-odustala-od-sporta-foto/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||claudebot