Dizdar: Napali su nas ali i htjeli da podmite

Objavljeno: 8. 5. 2017 u 10:58h

Fudbalski klub Olimpic prijaviće Fudbalskom/Nogometnom savez BiH pokušaj podmićivanja od strane osobe bliske treneru NK Metalleghe Mati Neretljaku.

Na “Otoci” tvrde da je neko uoči važne utakmice 7. kola Lige za opstanak između Metallegea i Olimpica (1:1) kontaktirao dvojicu igrača Olimpica i ponudio im novac da puste utakmicu ekipi iz Jajca.

Situacija je eskalirala za vrijeme i nakon utakmice u Banjaluci, kada su, kako tvrde iz tabora “vukova”, njihovi igrači bili i fizički napadnuti od strane domaćeg tima.

“Istražujemo cijeli slučaj, nakon čega ćemo se obratiti N/FS BiH, prije svega zbog pokušaja podmićivanja naših igrača, a uskoro ćemo znati da li postoji i audiozapis razgovora osobe bliske treneru Neretljaku s našim igračima. Takođe, naši igrači su fizički napadnuti kako za vrijeme, tako i nakon utakmice. Detaljnije informacije ćemo imati uskoro, a mi ćemo se truditi da do kraja ostanemo pošteni”, kaže Damir Dizdar, predsjednik najmlađeg sarajevskog premijerligaša.

U Olimpicu ističu da je glavni akter incidenata na Gradskom stadionu bio Mato Neretljak. Prema riječima prvotimca Olimpica Dine Bevaba, strateg Jajčana se nesportski ponio prema njemu i drugim njegovim saigračima.

“Nakon što smo promašili penal, pri izvođenju auta počeo je da mi psuje i vrijeđa, te kako smo pustili utakmicu protiv Čelika. Kasnije je došao u sukob i sa Dejanom Bandovićem i Emirom Hadžićem. Mislim da ovakvim ljudima nije mjesto ovdje i nadam se će biti dobro kažnjeni”, istakao je Bevab, koji je potvrdio da su njegovi saigrači kontaktirani da puste utakmicu za novac, te da za to postoji audiozapis. Isto tvrdi i Emir Hadžić.

Nemile scene u Banjaluci zabilježio je delegat Goran Ćejić.

“U poluvremenu utakmice, kao i po završetku iste desili su se incidenti u ograđenom dijelu stadiona, tačnije u samom tunelu koji vodi od svlačioničkog prostora. Po okončanoj utakmici došlo je do pokušaja nesportskog ponašanja ekipa odnosno igrača oba tima prilikom napuštanja terena za igru, što je spriječeno od strane zaštitara”, stoji u njegovom izvještaju.

Trener Metalleghea je bio poprilično šokiran napisima:

“Čitam i smijem se. Sve će pokazati videosnimak. Ne bih davao važnosti ovakvim stvarima, ja u karijeri nisam imao niti jedne mrlje. Da se neko predstavlja u moje ime su budalaštine. Ljudi su imali penal u 90. minuti, šta treba više da kažem. Imamo još tri kola do kraja i borićemo se da opstanemo”, rekao je Neretljak za “Nezavisne”.

Prethodno kolo obilježio je i veliki derbi na “Grbavici” između Željezničara i Zrinjskog. Trijumfom od 2:1 “Željo” je tak napravio veliki korak ka šampionskoj. “Plavi” sada imaju tri boda više u odnosu na Sarajevo i četiri više od Zrinjskog. Strijelci za domaće su bili Ivan Lendrić i Goran Marković, dok je za “plemiće” u finišu pogodio Miloš Filipović.

“Postigao sam jedan od najdražih golova u karijeri. Simbolika je da sam dao pogodak na rođendan velikog Ivice Osima i to baš u 76. minuti, koliko je i on proslavio godina života. Zato, ovaj gol poklanjam ‘gospodaru familije’ i vjernim ‘manijacima'”, kazao je Marković.

Liga za prvaka

Rezultati 4. kola:

Željezničar  Zrinjski 2:1, Sarajevo  Sloboda 1:0, Radnik  Krupa (igrano u nedjelju).

  • 1. Željezničar  29    17    8      4      38:19       59
  • 2. Sarajevo              29    15    11    3      38:18       56
  • 3. Zrinjski               29    15    10    4      46:22       55
  • 4. Sloboda               29    10    10    9      36:36       40
  • 5. Radnik        28    10    9      9      33:31       39
  • 6. Krupa                  28    10    8      10    33:30       38

Liga za opstanak

Rezultati 4. kola:

Vitez  Čelik 0:2, Metalleghe  Olimpic 1:1, Mladost  Široki Brijeg 1:0.

  • 1. Mladost               29    8      11    10    37:37       35
  • 2. Široki Brijeg       29    9      8      12    33:33       35
  • 3. Čelik                   29    7      9      13    23:37       30
  • 4. Metalleghe  29    7      8      14    23:32       29
  • 5. Vitez                   29    5      11    13    15:30       26
  • 6. Olimpic               29    5      7      17    24:54       22

Izvor: Nezavisne

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/dizdar-napali-su-nas-ali-i-htjeli-da-podmite/||claudebot