Borac bez Majića protiv Sloge

Objavljeno: 29. 4. 2017 u 16:02h

Utakmicom između Vojvodine i Metaloplastike u subotu od 18 časova počinje treći Svesrpski kup za rukometaše, a poslije tog meča na terenu dvorane “Borik” u drugom polufinalu igraju Borac m:tel i Sloga iz Doboja.

Banjalučani duel dočekuju bez lijevog krila Mirka Majića koji je otputovao na okupljanje reprezentacije Crne Gore pa će njegovo mjesto preuzeti mladi Marko Ćeranić. Sigurno da odsustvo Crnogorca nije lako nadoknaditi, ali ako trener Banjalučana Ratko Đurković negdje ima kvalitetne zamjene, onda su to krilne pozicije. I na lijevoj i desnoj strani ovaj strateg ima dvije kvalitetne opcije tako da Borac ne bi trebalo da bude manje efikasan bez Majića. Ćeranića ne vezuju lijepe uspomene za ovaj turnir, jer je prošle godine slomio nogu na finalnom meču protiv Vojvodine pa je morao da napravi dugu pauzu.

“Mečevi na Svesrpskom kupu biće nam četvrti i peti u posljednjih deset dana. Drago nam je što ćemo igrati protiv kvalitetnih ekipa. Moji igrači jedva čekaju da pokažu šta znaju. Želimo da odigramo što bolje pred domaćom publikom i kroz ove dvije utakmice dodatno dignemo formu pred mečeve koji nas očekuju u finišu sezone gdje će se dijeliti trofeji”, rekao je Đurković.

Banjalučane tek očekuju najvažnije utakmice sezone, dok su njihovom rivalu Slogi ovo posljednji susreti pred odlazak na odmor. Dobojlije su u posljednjem kolu obezbijedile opstanak u Premijer ligi BiH jer su pobjedom preskočili Krivaju koja je poklekla na gostovanju kod Konjuha.

“Izborili smo opstanak u ligi i rasterećeni dočekujemo Svesrpski kup. Vidjećemo koliko je ovaj naporan ritam uticao na igrače i koliko će imati svježine za ovo takmičenje”, rekao je trener Dobojlija Danko Panić.

Poražene ekipe igraće u nedjelju od 15 časova meč za treće mjesto, dok je finale na rasporedu dva sata kasnije.

Vojvodina brani trofej

Svečano otvaranje turnira zakazano je u subotu od 17.30 časova, a po završetku ceremonije na teren izlaze ekipe Vojvodine i Metaloplastike. Novosađani brane trofej osvojen prošle godine u svom gradu. Banjaluka je prvi put domaćin ovog događaja koji je prije Novog Sada održan u Tesliću.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/borac-bez-majica-protiv-sloge/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])