Druge predškolske igre: Mališani pokazali sportski duh i spretnost

Objavljeno: 27. 4. 2017 u 13:42h

Igra, graja, navijanje i dječija želja za pobjedom mogli su se juče vidjeti i čuti na Gradskom stadionu gdje se 660 mališana iz 22 gradska vrtića takmičilo u Drugim predškolskim sportskim igrama organizovanim povodom 22. aprila, Dana grada.

Djeca su se takmičila u disciplinama poligon spretnosti i štafeta, a roditeljima je pripala uloga navijača i fotografa jer su kamerama bilježili sve što su mogli za uspomenu djeci na najbezbrižnije doba. Ovu manifestaciju organizovali su drugu godinu zaredom Atletski klub Banjaluka, Gradska uprava i Centar za predškolsko vaspitanje i obrazovanje.

Načelnik Odjeljenja za obrazovanje, zdravstvo, omladinu i sport Dragan Banjac istakao je značaj igara kao jedne od najozbiljnijih manifestacija za djecu predškolskog uzrasta.

“Na ovaj način pokušavamo da djeci u ranom uzrastu usadimo ljubav prema sportu. Želimo da im podstičemo takmičarski duh, pa će grad i ubuduće podržavati ovu manifestaciju, koja će, nadamo se, biti još masovnija i bolja. Mališani su pokazali sportski duh i spretnost”, rekao je Banjac.

Član AK Banjaluka Duško Tadić rekao je da su igre bile najmasovnija dječija manifestacija povodom Dana grada.

“Ideju za ovu manifestaciju dobili smo prošle godine, jer već imamo omladinske pogone u atletskoj školi koji broje oko 150 članova. Djeca se raduju jer se na ovaj način lijepo igraju i druže. Na kraju takmičenja pobjednicima smo simbolično uručili pehare, medalje i diplome”, kazao je Tadić.

Direktor Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje Jelena Kurtinović istakla je da je cilj ovih igara, između ostalog, i podsticanje motoričkog razvoja kod djece.

“Na ovaj način djeca razvijaju takmičarski duh i razvijaju se na pravi način. Na prvim igrama prošle godine učestvovalo je 400 mališana, a ove godine 200 više”, naglasila je Kurtinovićeva.

Šestogodišnja Elena Tica iz vrtića “Plavi čuperak” osvojila je drugo mjesto u disciplini poligon spretnosti i za to dobila medalju i diplomu.

“Prvi put učestvujem na igrama i bilo mi je jako zabavno. Nisam se nimalo umorila, a nagrade koje sam dobila mi mnogo znače. Nastaviću i dalje da treniram jer je zanimljivo učestvovati”, kazala je ova šestogodišnjakinja.

I njena vršnjakinja Ana Martinović iz vrtića “Naša djeca” pohvalila se drugim mjestom koje je za Dan grada, 22. aprila osvojila u trci mališana ispred robne kuće “Boska”.

“Na tom takmičenju sam za nagradu dobila lutku i medalju. Ka­d porastem, treniraću atletiku jer volim da trčim i brza sam”, rekla je Martinovićeva.

Poligon spretnosti, djevojčice:

  • 1. Jana Podraščanin (“Bambi”)
  • 2. Elena Tica (“Plavi čuperak”)
  • 3. Sofija Bulić (“Dora”)

Poligon spretnosti, dječaci:

  • 1. Kristijan Jovičić, (“Naša djeca”)
  • 2. Luka Todorović (“Ježeva kućica”)
  • 3. Andrija Jakovljević (“Dora”)

Štafeta:

  • 1. “Dora”
  • 2. “Radost”
  • 3. “Neven”

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/druge-predskolske-igre-malisani-pokazali-sportski-duh-i-spretnost/||claudebot