Veteran iz Banjaluke ponovo među “orlovima”

Objavljeno: 25. 4. 2017 u 15:34h

Novi-stari selektor srpskih rukometaša, Jovica Cvetković, pozvao je nove-stare reprezentativce među kojima je i Banjalučanin Mladen Bojinović.

Novi početak sa starim snagama!

Selektor rukometne reprezentacije Srbije Jovica Cvetković za dvomeč protiv Rumunije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo u Hrvatskoj vratio je u tim iskusne igrače Marka Vujina, Dalibora Čuturu i Banjalučanina Mladena Bojinovića.

Čutura ima 41, a Bojinović 40 godina i jedno vrijeme nisu bili u kombinaciji za srpski nacionalni tim, dok je Vujin (32) odlučio da ne igra za Srbiju poslije serije mučnih nastupa, kako ekipe, tako i njega samog.

Vujin, dugo već jedan od najboljih desnih bekova svijeta, nikako nije uspijevao da formu iz klupskih takmičenja “donese” u nacionalni tim, ali će kod Cvetkovića dobiti novu šansu za to.

Srbija poslije dva odigrana kola u Grupi 2 kvalifikacija, u kojoj su još Poljska i Bjelorusija, ima dva boda, a plasman na finalni turnir izboriće po dvije najbolje selekcije, plus najbolja trećeplasirana.

Na Cvetkovićevom spisku su:

Golmani: Darko Arsić (Metalurg), Strahinja Milić (Vardar), Tibor Ivanišević (Skjern), Vladimir Cupara (Ademar Leon).

Lijevi bekovi: Žarko Šešum (Gepingen), Petar Đorđić (Flensburg), Momir Rnić (Melsungen), Ilija Abutović (Vardar), Draško Nenadić (Fihse), Milan Jovanović (Vojvodina), Darko Stevanović (Partizan).

Centralni bekovi: Nemanja Obradović (Metalurg), Petar Nenadić (Fihse), Dalibor Čutura (Dobrogea Konstanca), Mladen Bojinović (Tremble).

Desni bekovi: Nemanja Zelenović (Magdeburg), Miloš Orbović (Vojvodina), Marko Vujin (Kil), Aleksandar Stanojević (Vaci).

Lijeva krila: Dobrivoje Marković (Zagreb), Nemanja Ilić (Tuluz), Vanja Ilić (Metalurg).

Desna krila: Darko Đukić (Kielce), Bogdan Radivojević (Flensburg), Rajko Prodanović (Meškov Brest).

Pivotmeni: Veljko Inđić (Sen-Marsel Vernon), Rastko Stojković (Meškov Brest), Mijajlo Marsenić (Vardar).

Srbija gostuje Rumunima 4. maja u Baja Mareu, a revanš je tri dana kasnije u Kragujevcu.

Izvor: Mondo

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/veteran-iz-banjaluke-ponovo-medu-orlovima/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||claudebot