Banjaluka: Evrokupom počeli proslavu jubileja

Objavljeno: 25. 4. 2017 u 15:50h

Takmičenje u Evrokupu, održano proteklog vikenda na rijeci Vrbas, prva je u nizu manifestacija koje će biti održane ove godine u sklopu obilježavanja 70 godina uspješnog rada Kajak-kanu kluba Vrbas iz Banjaluke.

Tokom godine planiran je niz manifestacija kojima će biti obilježen veliki jubilej, a sve će kulminirati krajem godine.

“Zamislili smo da program traje do 22. decembra, kada je rođendan kluba, i planirali smo da tada održimo svečanu akademiju. Uradićemo dokumentarni film i izdati monografiju kluba. Imamo još osam mjeseci i vjerujem da ćemo stići sve da uradimo pošto želimo da zahvalimo svima koji su godinama bili i još su uz naš klub”, kazao je sekretar KKK Vrbas Nikola Stanković.

Veliku pomoć trebalo bi da imaju od gradonačelnika Banjaluke Igora Radojičića koji se nalazi na čelu organizacionog odbora za proslavu jubileja. I pored lošeg vremena zadovoljan je učinjenim i ističe da je ovo samo početak svih dešavanja.

“Bili smo domaćini druge trke Evrokupa i napravili smo odličan posao. Godinama radi uigran tim pa nema mnogo posebnih iznenađenja, mada nam je sada vrijeme pravilo probleme. Nismo očekivali snijeg u aprilu i bilo je dosta hladno, ali smo se izborili”, rekao je Stanković.

Takmičenje je okupilo oko 70 takmičara iz 20 evropskih zemalja, dok je nastupilo devet ekipa iz Slovenije.

“Slovencima je ovo takmičenje bilo izborno za ulazak u reprezentaciju pa su došli u najjačem sastavu. Zna se da su oni velesila u kajaku i kanuu na divljim vodama pa je ovo takmičenje dobilo na kvalitetu, dok pri tom ne treba zaboraviti i ostale učesnike”, kazao je Stanković.

Maraton

Planirano je da tokom novembra bude održan prvi maraton na divljim vodama. Start trke bio bi u Bočcu, a cilj kod tvrđave Kastel u Banjaluci, dok je staza dugačka 32 kilometra, čime bi bila zaključena dešavanja na rijeci u sklopu obilježavanja jubileja.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/banjaluka-evrokupom-poceli-proslavu-jubileja/?utm_source=NajnovijeVijestiSidebar&utm_medium=Blcom&utm_campaign=NajnovijeVijestiSidebar||claudebot