Banjalučki turnir za prvaka “srpskih zemalja”

Objavljeno: 20. 4. 2017 u 15:24h

Posljednjeg vikenda u aprilu (29. i 30.) u banjalučkoj dvorani “Borik” biće održan Svesrpski kup u rukometu na kojem će osim domaćina, ekipe Borca m:tel i Sloge iz Doboja, učestvovati Vojvodina i Metaloplastika.

Direktor “Velikana iz Gospodske” Vladimir Branković u ime organizatora je podvukao da je Borcu m:tel velika čast da ugosti sportske prijatelje iz Novog Sada i Šapca.

“Vojvodina i Metaloplastika su kvalitetne ekipe i vjerujem da nas očekuje dobar rukomet. Što se tiče nas, potrudićemo se da budemo odlični domaćini. Tokom turnira imaćemo i brojne sastanke između klubova i na nivou dva saveza kako bi dodatno unaprijedili saradnju”, rekao je Branković i u ime stručnog štaba na čelu sa trenerom Ratkom Đurkovićem, kao i rukometaša Borca javno obećao da će crveno-plavi na predstojećem turniru dati maksimum.

“Iskreno nadamo se da ćemo osvojiti trofej, ali neka pobijedi najbolji”, dodao je direktor Banjalučana.

Predsjednik Rukometnog saveza Republike Srpske Zdravko Miličević, koji je prvi čovjek i Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine, izjavio je da je krajnji cilj Svesrpskog kupa afirmacija i razvoj rukometa.

“Pred nama je treći po redu Svesrpski kup, koji je nastao kao plod odlične saradnje Rukometnih saveza Srpske i Srbije i mi smo jedini sport koji ima ovakvo takmičenje s dvije strane Drine. Pioniri smo bili i prilikom potpisivanja raznih memoranduma o saradnji, a sve u cilju razvoja i afirmacije rukometa”, rekao je Miličević i izrazio nadu da će ” ljudi u Banjaluci stvoriti lijep ambijent kako bismo poslali jednu lijepu sliku i poruku svim ljubiteljima sporta”.

Miličević je uvjeren da nas očekuje prava rukometna poslastica.

“Pouzdano znam koliko je značajno osvajanje ovog kupa svim ekipama učesnicama. To se vidjelo na prethodna dva turnira, posebno u razgovorima sa dosadašnjim pobjednicima rukometašima Vojvodine. Oni ne prave nikakvu razliku između ovog pehara i trofeja prvenstva ili Kupa Srbije. Našim timovima, Borcu i Slogi takođe je ovo vrlo značajan turnir”.

Prema njegovim riječima, rukomet treba da bude putokaz i ostalim sportistima sa obje strane Drine.

“Želimo da i ostali sportovi krenu našim putem, pa da u svim sportovima dobijemo prvaka ‘srpskih zemalja'”, naglasio je prvi čovjek RS RS.

Priznao je da je dosad obezbijeđeno skoro polovina novca za organizaciju takmičenja u Banjaluci.

“Ministarstvo porodice omladine i sporta u Vladi RS je odobrilo 10.000 KM, nedostaje nam jpoš 10 do 15 hiljada, ali vjerujem da ćemo uskoro uspjeti da zatvorimo finansijsku konstrukciju i da ćemo se pokazati kao dobri domaćini i organizatori”, zaključio je Miličević.

Svi mečevi će biti direktno prenošeni na Radio-televiziji Republike Srpske i RTV Vojvodina, a finale i na Radio-televiziji Srbije, pa će cijeli Balkan moći uživo da gleda mečeve iz Banjaluke.

Pokrovitelj turnira

“Pokrovitelj turnira biće Ministarstvo porodice omladine i sporta i najvjerovatnije predsjednik Srpske Milorad Dodik, pregovara se i sa gradonačelnikom Banjaluke Igorom Radojičićem, koji je načelno prihvatio da bude na čelu Organizacionog odbora Svesrpskog kupa”, dodao je Branković.

Svesrpski kup, raspored mečeva

Subota 29. april

  • Ceremonija otvaranja (17.30) Vojvodina – Metaloplastika, prvo polufinale (18.00)
  • Borac m:tel – Sloga, drugo polufinale (20.15)

Nedjelja 30. april

  • Utakmica za treće mjesto (15.00) Finale (17.00)

Izvor: Mondo / Foto: Nebojša Šatara

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/banjalucki-turnir-za-prvaka-srpskih-zemalja/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||claudebot