Branko Kovačević, predsjednik FK Borac: Ne bježimo od dugova, ali niko nema čarobni štapić

Objavljeno: 13. 4. 2017 u 19:02h

Ne bježimo od dugova, ali niko nema čarobni štapić da ih jednim potezom može riješiti – kaže prvi čovjek banjalučkog Borca.

Ekipi Borca rezultatski sve ide po planu i povratak u Premijer ligu ne bi smio da dođe pod znak pitanja. S druge strane finansijsko stanje u klubu je daleko od idealnog, a nove tužbe i presude stižu gotovo svakodnevno. Uprkos tome u Borcu su okrenuti sutrašnjici, a predsjednik Branko Kovačević smatra da klub može opstati samo uz  maksimalna odricanja svih u Borcu.

“Nemamo prava da od grada ili bilo koga drugog tražimo novac za funkcionisanje kluba, takav sistem ne može da donese bolju budućnost. Ljudi koji imaju novac bježe od ulaganja u sport, jer im na sve probleme koje imaju u svojim poslovima ne treba još jedan. Međutim, Borac treba svima nama. Kada sam preuzimao ulogu predsjednika znao sam s kojim problemima ćemo se susretati, da će igrači tražiti novac, da će zaposleni pitati za svoje pare i dugove. Od dugova ne bježimo, ali je nemoguće odmah i svima isplatiti cjelokupna potraživanja. Imali smo dilemu da li da isplaćujemo radnike ili da im od tog novca stvaramo uslove za budući rad. Opredjelili smo se za ovo drugo, doživljavali smo zbog toga napade, ali s tim moramo da se nosimo. Rješavaćemo sve dugove postepeno, biće nam potrebno i razumijevanje povjerilaca, a ja sam optimista i očekujem da u Premijer ligi Borčev stadion bude pun, da kluba, grad i navijači opet budu jedno” – rekao je Kovačević.

Prvi čovjek kluba iz Platonove ulice tvrdi da je sport u sliaznoj putanji zbog činjenice da je oslonjen na privredu i gradske budžete koji su prazni.

“Svaki klub, a tu je i Borac, mora sam sebi da pravi uslove za nesmetano funkcionisanje, da zarađuje od prodaje igrača, od poslovnih prostora i marketinga. Možda će zvučati nerealno da se po povratku u Premijer ligu BiH borimo za sam vrh tabele, ali grad poput Banjaluke i klub poput Borca se ne smiju zadovoljavati prosjekom i borbom za opstanak. Svi jedva čekamo zakone koji bi omogućili privatizaciju klubova i olakšali ulaganje u njih, a do tada moramo da se snalazimo na druge načine” – smatra Kovačević.

Šavija: Ne treba nam tuđa nervoza

Predsjednik Slavije Zdravko Šavija kaže da ga je iznenadila izjava potpredsednika Borca Vice Zeljkovića povodom duga Banjalučana za Miloša Đorđevića, koji je zius iz Slavije prešao u redove lidera prvoligaškog karavana.

“Ne razumem izjavu gospodina Zeljkovića da zbog loših rezultata tražimo novac za Đorđevića i da smo nervozni jer smo u ligi za opstanak. Tražili bi pare koje su nam dužni i da smo prvi na tabeli. Poreska dugovanja Slavije iznose 227.000 konvertibilnih maraka, a Borčeva oko 14.000.000 miliona, pa vidite ko tu treba da bude nervozan. Nama ne treba bilo čija nervoza, jer imamo svojih problema koje smo sami sebi prouzrokovali i na nama je da ih rješavamo” – rekao je Šavija.

Izvor: Blic

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/branko-kovacevic-predsjednik-fk-borac-ne-bjezimo-od-dugova-ali-niko-nema-carobni-stapic/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])