Slavija tužila banjalučki Borac

Objavljeno: 12. 4. 2017 u 15:23h

Klub iz Istočnog Sarajeva tužio Banjalučane zbog kašnjenja u isplati fudbalera Miloša Đorđevića.

Fudbalski klub Slavija iz Istočnog Sarajeva tužio je banjalučki Borac jer nije uplatio drugu ratu transfera za Miloša Đorđevića, piše “Euroblic“.

Đorđević je tokom zimskog prelaznog roka prešao u Borac uz obeštećenje od 10.000 KM koje treba da bude uplaćeno u tri rate.

Predsjednik Slavije Zdravko Šavija u izjavi za „Euroblic“ rekao je da je dogovor sa Borcem prekršen već kod uplate druge rate, koja je trebala biti isplaćena 1. aprila, te da je nakon toga došlo do prekida komunikacije sa Borcem, zbog čega se Slavija obratila Disciplinskoj komisiji FSRS.

“Prilikom transfera Đorđevića postignut je dogovor između dva kluba da se iznos od 10.000 KM plati kroz tri rate, dvije po 2.500 KM i jednu od 5.000 KM po unaprijed utvrđenoj dinamici koju je predložila sama uprava Borca.  Prva rata isplaćena je po dogovoru, druga je trebala da bude isplaćena 1. aprila, ali nije, dok treća stiže 30.juna. Slavija je nakon 1. aprila uputila Borcu pismo upozorenja, u duhu čuvanja dobrih odnosa, da postignemo neki kompromis, ali nismo dobili nikakav odgovor“, rekao je Šavija za banjalučki list.

Čelnici Slavije pokušali su da se telefonski dogovore sa upravom Borca, međutim, nisu uspjeli.

“Na naše pozive niko nije odgovarao. Zvali smo direktora Dejana Lukendića i Vicu Zeljkovića iz uprave Borca, ali nsam se nisu javljali. Nakon toga Upravni odbor Slavije 5. aprila odlučio je da se obrati disciplinskoj komisiji FSRS kako bismo sudskim putem naplatili ostatak duga“, rekao je Šavija.

On je dodao da razumije probleme svih klubova, ali i da Slavija mora da rješava svoje probleme, te da je UO kluba iz Istočnog Sarajeva sada tužio Borac zbog kompletnog duga od 7.500 KM.

“Uputili smo svu dokumentaciju disciplinskoj komisiji FSRS, koja je zadužena za ova pitanja, pa neka oni riješe problem, kad već Borac nije želio da se to riješi normalnim putem“, istakao je Šavija za “Euroblic“.

Vico Zeljković, član UO Borca zadužen za sportska pitanja rekao je da Slavija nervozu zbog loših rezultata pokušava da iskali na banjalučkom klubu koji, kako kaže, ne bježi od svojih obaveza.

“Da bi malo u Slaviji smanjili tu nervozu, mogu reći ispred Borca, da će im druga rata za Đorđevića biti uplaćena u sljedećih par dana, a treća po ranijem dogovoru. Priznajemo da je bilo određenog kašnjenja, ali od svojih obaveza nećemo bježati, pa ni prema Slaviji. Direktor Lukendić i ja smo bili odsutni zbog službenog puta, zbog čega nismo odgovarali na pozive, ali već danas ćemo se čuti s ljudima iz uprave Slavije i riješiti taj problem“, poručio je Zeljković.

Izvor: Mondo

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/slavija-tuzila-banjalucki-borac/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||claudebot