Umičević: Potrebna kolica za finale NLB lige

Objavljeno: 11. 4. 2017 u 19:01h

Košarkaški klub invalida “Vrbas” igraće 22. aprila svoj novo finale NLB lige protiv “Kastelvekija”, i to u slovenačkom gradu Novo Mesto. Za obračun sa rivalom iz Italije biće neophodno da se obezbijede još jedna nova kolica koja su izuzetno skupa i koja koštaju 10 000 maraka.

“Zaista su nam neophodna nova kolica i činimo sve napore da ih što prije nabavimo. Očekujemo da ćemo imati pomoć od strane gradskih vlasti kao što je to bio slučaj u periodu kada je gradonačelnik bio Slobodan Gavranović koji nam je dosta puta pomagao. Naravno da to isto priželjkujemo i od novog prvog čovjeka Banjaluke Igora Radojičića. Nama ne treba toliko novac koliko su nam neophodna ta kolica koja su noge naših takmičara” – izjavio je za SrpskaCafe Marinko Umičević, predsjednik Košarkaškog klub invalida “Vrbas”.

Prvi čovjek aktuelnih šampiona Jadrana nedavno je sopstvenim sredstvima uspio da kupi kolica za Mufida Čejvana koji je uoči početka drugog dijela sezone pristupio Banjalučanima.

“Uoči nedavnog odlaska na polufinalni turnir NLB lige koji je odigran u Zagrebu naš igrač Mufid Čejvan bio je bez kolica. S toga nije bilo drugog rješenja već da izfinansiram kupovinu novih sportskih kolica kako bi on mogao da bez problema nastupi u okršaju sa “Una Sanom” iz Bihaća. Tada nam niko nije pomogao, i sada se iskreno nadam da će nam doći podrška od Grada Banjaluka kojeg naši takmičari uspješno predstavljaju već nekoliko godina na brojnim međunarodnim takmičenjima” – napomenuo je Umičević.

Kastelvekijo

Za članove Košarkaškog kluba invalida “Vrbas” april je mjesec u kojem će biti odlučen pobjednik NLB lige kao i Lige BiH.

“Upravo tako i s toga sam proglasio mobilno stanje u klubu. Idemo korak po korak, a sva naša razmišljanja su usmjerena ka 22. aprilu kada ćemo u Sloveniji pokušati da dođemo do četvrtog uzastopnog trijumfa u regionalnom takmičenju. Svi su se ove sezone na nas okomili, jer žele da nas skinu sa trona, a bogami moraće se dobro za to pobrinuti” – napomenuo je Umičeivć.

Kako sam napominje Kastelvekijo je kvalitetna ekipa u kojoj igra Ademir Demirović, svojevremeno glavna poluga u timu Banjalučana.

“Italijani su nam uzeli najboljeg igrača koji i nije previše želio da ode od nas. Kada smo razgovarali savjetovao sam da ga da ode u Kastelvekijo, jer je tamo dobio priliku i da zaradi. Oni imaju budžet od preko milion evra i sada su se plasirali u Prvu ligu Italije, što najbolje govori o njihovom kvalitet. Nadam se da nam to neće biti prepreka, odnosno, da će moji igrači srčanom i borbenom igrom nadvistii rivala i da ćemo novi pehar pokloniti Gradu Banjaluka za 22. april kada se obilježava Dan našeg grada” – optimista je predsjednik Košarkaškog kluba invalida “Vrbas”.

Bosna predala meč

Utakmica redovnog kola Lige BiH između KKI „Vrbas“ i Bosne, a koja je trebala da se igra za vikend u Sportskoj dvorani „Obilićevo“ registrovana je službenim rezultatom 20:0 u korist Banjalučana. Razlog je taj što su igrači iz Zenice odustali od dolaska na megdan aktulenim šampionima BiH, i to iz samo njima poznatim razlozima.

Nema straha od “Zmaja”

Poslije povratka iz Slovenije ekipu čeka i meč odluke za šampiona BiH. Krajem aprila igraće u Gradačcu protiv čvrstog i neugodnog sastava “Zmaj” koji takođe želi šampionski naslov.

“To je za nas meč biti ili ne biti. I oni su toliko željni da nas pobijede i da od nas preuzmu šampionsku titulu u Premijer ligi BiH. U prvom dijelu sezone slavili su na našem parketu sa “plus 14” iako smo mi imali vođstvo od 14 poena razlike. Sigurno je da će biti dosta tvrda i neizvjesna utakmica, a iskreno se svi nadamo da možemo savladati renomiranog protivnika za novi šampionski naslov” – sa dosta optimizma zaključio je Marinko Umičević.

Izvor: Srpskacafe

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/umicevic-potrebna-kolica-za-finale-nlb-lige/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])