Poznati svi domaćini biciklističke trke “Beograd – Banjaluka”

Objavljeno: 8. 4. 2017 u 18:01h

Oko 170 biciklista iz 20 zemalja svijeta proći će kroz 11 gradova na 11. biciklističkoj trci “Beograd – Banjaluka”.

Spektakl koji polako postaje brend cijelog regiona startuje u Beogradu kružnom trkom 28. aprila, što je novina za razliku od svih prethodnih izdanja. Dan kasnije karavan će krenuti iz prestonice Srbije, te preko Šapca i Obrenovac stići do Bijeljine koja je ciljno mjesto prve trke. Istog dana karavan se seli u Teslić iz kojeg 30. aprila kreće trka preko Tesnja, Doboja, Dervente, Prnjavora i Laktaša, da bi ciljno mjesto bilo u Banjaluci na Trgu Krajine.

Podrškom ovih gradova domaćina još jednom je potvrđen značaj trke i prepoznat njen sportski, društveni i turistički potencijal. Organizatori ističu da im je drago što se mnogi timovi koji jednom dođu ponovo vraćaju, tako da će pobjede braniti član ekipe Kols, Ukrajinac Vitali Buts i Italijan Filipo Fortin iz tima GM Europa Ovini.

“Trka je događaj svih nas, svih gradova kroz koje prolazi, ona je postala univerzalni događaj koji je danas ušao u sve segmente života, ne samo sportskog, već turističkog, ugostiteljskog, privrednog, političkog. Srušila je granicu između Srbije i BiH tj. Republike Srpske u svom prvom izdanju, što se zadržalo i dan danas. Za gradove kroz koje trka prolazi danas zna cijeli svijet, mediji iz 60 zemalja izvještavaju sa ovog događaja. Napravili smo brend koji moramo sačuvati “- rekao je direktor trke Vladimir Kuvalja.

Kao i svake godine trku su pomogli pokrovitelji i sponzori među kojima su vlade Republike Srpske i Srbije, te Banjalučka pivara, kompanije m:tel, Triglav osiguranje, Vitinka, Enmon, Lutrija RS, Fabrika duvana Banjaluka, Zlatare Kuprešak, Alf-Om je, a generalni medijski sponzori su RTRS i “Glas Srpske”.

“Svi oni su direktno uključeni u organizaciju, a kako bi trka bila što kvalitetnije organizaovana ove godine biće angažovano više od 3.200 osoba, uključujući učesnike trke, predstavnike medija, dežurne službe, te graničnu i saobraćajnu policiju Republike Srpske, BiH i Srbije” – rekao je Kuvalja.

Nagradna igra

Organizator je uz pomoć sponzora organizovao i nagradnu igru, a svi koji da okušaju svoju sreću mogu to da urade na “Fejsbuk” stranici “Beograd Banjaluka”. Kako bi ušli u konkurenciju za vrijedne nagrade potrebno je da “podijele” događaj na svom “fejsbuk” profilu do 20. aprila. Imena dobitnika biće poznata 27. aprila, a dodjela nagrada 30. aprila na Trgu Kajine u Banjaluci.

Banjaluka.com

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/poznati-svi-domacini-biciklisticke-trke-beograd-banjaluka/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||claudebot