Očekuje se 7.000 trkača na Trećem banjalučkom M:tel polumaratonu

Objavljeno: 8. 4. 2017 u 09:12h

Treći banjalučki M:tel polumaraton ove godine bi mogao da obori rekord po broju učesnika, a očekuje se da ulicama grada na Vrbasu trči 7.000 trkača.

Prošle godine kroz cilj je prošlo oko 5.000 trkača, ali taj broj će biti premašen. Polumaraton, trka zadovoljstva, kao i štafetni polumaraton će biti 14. maja, dok će mališani trčati dan ranije.

“U ovom trenutku za polumaraton se prijavilo 1.200 ljudi i mi očekujemo da ih do početka trke bude 2.000, a da broj trkača u svim trkama zajedno bude oko 7.000. Imamo dvostruko više prijava nego u istom periodu protekle godine i možda bismo već sada mogli da kažemo da će za Banjalučki polumaraton 2017. godina biti rekordna. Pozvao bih sve Banjalučane da nam se pridruže da trče polumaraton ili ‘Nektar Fun Run’ trku na tri kilometra, a kompanije, škole, fakultete i ostale da uzmu učešće u ‘Gazprom Petrol Stations’ štafetnom polumaratonu”, rekao je Vladimir Selec, direktor trke.

Pripreme za Treći banjalučki M:tel polumaraton teku prema planu, rečeno je u petak nakon druge sjednice Organizacionog odbora (OO).

“Sve organizacione pripreme teku uredno, svi koji su uključeni u organizaciju – grad, Ministarstvo unutrašnjih poslova RS, pojedine druge institucije, sponzori rade svoj dio posla, a pozivamo i neke druge društveno odgovorne kompanije da nam se pridruže. Pozivam i sve Banjalučane i goste da nam se pridruže i da zajedno učestvujemo u sjajnoj manifestaciji”, rekao je Igor Radojičić, gradonačelnik Banjaluke i predsjednik OO.

Selec je još jednom zahvalio “Banjalučkoj pivari”, s kojom je prije nekoliko dana potpisan trogodišnji ugovor o sponzorstvu, kao i o generalnom sponzoru kompaniji “M:tel”, u kojoj su, takođe, zadovoljni saradnjom.

“Kompanija ‘M:tel’ se odavno pozicionirala kao kompanija koja djeluje društveno odgovorno i koja brine o zajednici u kojoj posluje. Mi smo Banjalučki polumaraton podržali od prve godine, kada nismo mogli pretpostaviti da će izazvati ovakvo interesovanje. Srećni smo i ponosni što smo dio ovog projekta”, rekla je Milica Stojaković, portparol “M:tela”.

Prošle godine glavnu polumaratonsku trku istrčalo je 1.050 trkača, 280 zaljubljenika u trčanje ušlo je u istoriju sporta grada kao učesnici prvog “Gazprom Petrol Stations” štafetnog polumaratona i oko 3.000 učesnika je bilo u “Nektar Fun Run” trci zadovoljstva.

“To su za nas organizatore cifre koje su ozbiljne i na koje smo posebno ponosni”, istakao je Selec.

Bambini trka 13. maja

I najmlađi će imati priliku da budu dio velikog događaja. Djeca predškolskog uzrasta će trčati 13. maja “Bambini maraton”.

“Klinci će trčati malu trku. Oni koji ne mogu sami trčaće sa roditeljima, bakama, dekama, tetkama… i u cilju će dobiti medalju koja je identična medalji Banjalučkog polumaratona i to je još jedan način da i najmlađe podstaknemo da učestvuju”, rekao je Vladimir Selec, direktor Banjalučkog M:tel polumaratona.

Izvor: Nezavisne

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/ocekuje-se-7-000-trkaca-na-trecem-banjaluckom-mtel-polumaratonu/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])