Srcem za Sofiju: Više od 5000 gledalaca na utakmici Borac-Sutjeska

Objavljeno: 2. 4. 2017 u 09:45h

Fudbaleri banjalučkog Borca pobijedili su Sutjesku rezultatom 1:0 u utakmici 20, kola Prve lige RS koja je pred više od 5.000 gledalaca odigrana na Gradskom stadionu u Banjaluci.

Ovaj meč imao je humanitarni karakter s obzirom na to da je kompletan prihod od ulaznica uplaćen za liječenje trogodišnje Sofije Mićević oboljele od akutne limfo-blastne leukemije.

Trenutak odluke dogodio se u 90. minutu. Nakon jedne brze akcije lopta je došla do Miloša Kukića koji je preciznim udarcem sa oko 14 metara, iskosa sa desne strane pogodio mrežu golmana sutjeske Darka Krnojleca.

Prvo poluvrijeme nije ponudilo mnogo uzbuđenja, a jednu od najboljih prilika Borac je propustio u 35. minutu kada je nakon centaršuta Puzigaće sa lijeve strane, Kunić je glavom šutirao sa oko deset metara ali je lopta otišla pored gola. U 46. Minutu zaprijetio je Radulović iz slobodnog udarca, dobro je šutirao sa ruba šesnaesterca ali je i ovaj pokušaj završio pored lijeve stative golmana Sutjeske Darka Krnijelca.

U nastavku, prvi su zaprijetili gosti. U 47. minutu Mojović je probio po desnoj strani, uspio da šutira, ali je lopta otišla pored gola golmana Avdukića.

U 54. fudbaler Borca Dujaković odlično je probio po desnoj strani, vratio loptu po zemlji do Kunića koji je šutirao, ali je na mjestu bio golman Krnojelac. U nastavku akcije lopta je ponovo završila na desnoj strani napada Borca, Đorđević je dobro centrirao, ali je ovaj put Kunić za trenutak zakasnio na centaršut.

Sutjeska je još jednom zaprijetila  u 61. minutu, Mojović ubacuje sa lijeve strane, a Blagojević  je glavom šutirao preko gola, a ovo je bila i posljednja šansa gostujućeg tima.

Tokom cijelog meča navijači borca držali su istaknut humanitarni broj telefona za Sofiju Mićević broj 1457.

Marko i Matija u akciji

Dječaci Marko i Matija uključili su se u akciju “Srcem za Sofiju”. Oni su prodavali ulaznice za meč između Borca i Sutjeske, kao i klikere za turnir koji je organizovao kafe bar “Antiko”.

Sav prihod namjenjen je za liječenje trogodišnje Sofije Mićević.

Kako je naveo novinar “EuroBlica” nikada nije bilo više mališana na utakmici na Borčevom stadionu u Banjaluci.

Izvor: Blic

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/srcem-za-sofiju-vise-od-5000-gledalaca-na-utakmici-borac-sutjeska/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])