Plivač Olympa isplivao B normu za Svjetsko prvenstvo i oborio apsolutni rekord BiH!

Objavljeno: 27. 3. 2017 u 15:16h

Na četveromeču reprezentacija Slovenije, Hrvatske, Srbije i BiH, koji je održan u Banjaluci prošli vikend, blistao je plivač banjalučkog Olympa Nikola Bjelajac koji je uspio da ostvari normu za predstojeće Svjetsko prvenstvo koje će biti održano u Budimpešti u disciplini 50m slobodno 23:12 (B norma je 23:26) i ujedno da obori apsolutni rekord BiH koji je držao takođe plivač Olympa Adi Mešetović (23:22).

Nikola je normu “hvatao” u prolazu discipline 4x100m slobodno u štafeti u prvoj izmjeni kako bi rezultat bio priznat i u tome uspio.

Drugi predstavnik banjalučkog Olympa Aleksa Krminac izjednačio je juniorski rekord BiH kojeg sada zajedno drže Mihajlo Čeprkalo i Aleksa u disciplini 200m leđno (2:09.94) i ujedno osvojio treće mjesto u juniorskoj kategoriji.

Za reprezentaciju BiH od takmičara Olympa učestvovali su još, Aleksandar Branković, Marko Jovičić, Luka Mirnić, Natalija Stanojević, Elena Trivić i Isidora Stanojević.

Banjaluka.com

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/plivac-olympa-isplivao-b-normu-za-svjetsko-prvenstvo-i-oborio-apsolutni-rekord-bih/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||claudebot