Banjaluka: Održano šahovsko prvenstvo srednjih škola

Objavljeno: 6. 3. 2017 u 14:01h

Gimnazijalac Vladan Pejić bio je najbolji na pojedinačnom šahovskom brzopoteznom prvenstvu srednjoškolaca u Srednjoškolskom domu. Pobjedniku je pripao pehar, a tri najbolje plasirana takmičara su dobila medalje.

Na takmičenju, koje je održano u subotu, učenici su se nadmetali u mješovitoj kategoriji.

“Drugo i treće mjesto zauzeli su učenici Stefan Kondić i Đorđe Đurić. Podijeljeno je i osam novčanih nagrada, a imali smo 30 prijavljenih učesnika. Planiramo da šahovsko prvenstvo organizujemo i narednih godina i da od ovog takmičenja napravimo tradiciju”, rekao je direktor Srednjoškolskog centra Branislav Vidić.

Pobjednik Vladan Pejić kaže da je veoma srećan što se u Banjaluci organizuje šahovsko takmičenje.

“Očekivao sam dobre rezultate, ali najbitnije je druženje. Igram šah od sedme godine i član sam šahovskog kluba Skakač. U slobodno vrijeme nadmećem se sa penzionerima na šahovskoj tabli na Trgu srpskih junaka”, kazao je Pejić.

Takmičenje je prvim potezom otvorio ministar rada i boračko-invalidske zaštite RS Milenko Savanović.

“Podržavam ovakve događaje koji podstiču rivalitet na pozitivan način i koji razvijaju svijest kod mladih ljudi. I sam sam ovdje bio učenik prije četrdesetak godina”, kazao je Savanović.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/banjaluka-odrzano-sahovsko-prvenstvo-srednjih-skola/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||claudebot