Banjalučki fudbaleri u sjajnoj seriji rezultata dočekuju drugi dio šampionata: Borac sedam mjeseci bez poraza

Objavljeno: 3. 3. 2017 u 19:33h

Banjalučki Borac nastavak prvenstva Republike Srpske dočekuje uz impresivni niz mečeva bez poraza, koji traje gotovo sedam mjeseci.

Kad se računa prvenstvo Republike Srpske, koje je u redovima “crveno-plavih” istaknuto kao prioritetno takmičenje od početka sezone, posljednji poraz su upisali 20. avgusta kada su izgubili od Slobode iz Mrkonjić Grada minimalnim porazom 1:0.

Od tada je Borac upisao niz od 13 prvenstvenih mečeva bez poraza, tačnije deset pobjeda i tri remija, pri čemu treba istaći da je posljednji remi (0:0) zabilježen u meču 12. kola, protiv Slavije u Istočnom Sarajevu koji je odigran 22. oktobra prošle godine.

Ako se tome dodaju četiri pobjede u četiri odigrana kontrolna meča tokom zimskih priprema, to je već stvarno impresivan niz od 17 mečeva bez poraza, i skoro sedam mjeseci bez izgubljene utakmice.

Kad se posmatra gol razlika ostvarena tokom tog perioda, i tu brojke ubjedljivo govore u korist ekipe sa Gradskog stadiona, pošto su prvenstvo okončali uz nevjerovatan odnos datih-primljenih golova 30:5.

Ovu efikasnost u napadu i odbrani Borac je sačuvao i tokom prijateljskih mečeva pošto su tokom zimskih priprema 18 puta tresli mrežu protivnika, dok su golmani Borca samo tri puta morali vadili loptu iz svog gola.

Ako se posmatraju sva takmičenja, koja je Borac igrao prošle jeseni, uključujući Kup RS i Kup BiH, taj pobjednički niz je nešto kraći, pošto su posljednju utakmicu u svim zvaničnim mečevima, Banjalučani izgubili 9. novembra od Leotara sa 2:0 u četvrtfinalu kupa RS, ali treba i napomenuti da su tu utakmicu igrali bez velikog broja standardnih prvotimaca.

Prije toga su Banjalučani pretrpjeli i težak poraz od Zrinjskog u Kupu BiH, 21. septembra, kad su izgubili sa ubjedljivih 5:0 na gostovanju u Mostaru.

Vule Trivunović, trener Borca koji od svog dolaska na klupu, u prvenstvu RS nije zabilježio poraz, kaže da statističke brojke njegove ekipe jesu impresivne, ali da još više na važnosti dobijaju, kad se uzme da su nastale nakon ispadanja kluba iz Premijer lige i tokom procesa stvaranja nove ekipe.

“Da se ne lažemo svaki trener voli pobjede i cifre koje govore u korist ekipe koju vodi, posebno mlad trener poput mene. Sa druge strane taj uspjeh još više dobija na važnosti kada se uzme da je klub ispao iz Premijer lige BiH i počeo proces formiranja nove ekipe za povratak u viši rang, koji još traje. Moram istaći i doprinos prethodnika Zorana Dragišića i Vlade Jagodića, koji su svaki na svoj način pomogli da ekipa bude, daleko uigranija i spremnija nego ostatak ekipa u prvenstvu Republike Srpske, što nam je pomoglo da zabilježimo dugi niz bez poraza” – kaže Trivunović i dodaje da je njemu u svakom slučaju od brojki važnija dobra igra.

“Kada se sve to uzme u obzir, bez neke lažne skromnosti, ove su brojke u neku ruku i realne, ali meni kao treneru, daleko je važnija dobra igra od dobre statistike. Kada ekipa funkcioniše dobro na terenu, to znači da će i realizacija sigurno doći na svoje. Trenutno sam, s obzirom na sve promjene jako zadovoljan. Dobro funkcionišemo u odbrani, broj datih golova jasno pokazuje da je i ofanzivni dio tima kvalitetan. Određenu slabost smo ispoljili tokom prekida, iz koji smo znali olako primiti golove, ali na tom segmentu igre ćemo tek raditi, a i treba vremena da se stari i novi igrači upoznaju i da profunkcinišu kao tim”-jasan je strateg “crveno-plavih”.

Generalnu probu pred nastavak lige RS Borac će imati sutra u Gradiški protiv Kozare (13 časova).

Titula prije rekorda

Vule Tivunović kaže da ne razmišlja previše o tome da li se ova statistika može nadmašiti na proljeće, već ga intresuje samo jedan cilj, a taj je osvajanje titule.

“Iskreno, ne razmišljam, da li ćemo nadmašiti jesenji učinak, već da ostvarimo cilj koji je prioritet svih nas u klubu. Znam samo da će stručni štab i igrači dati sve od sebe da igramo što bolje, ako sačuvamo pobjednički biće dobro, ako ga prekinemo, a ipak osvojimo titulu, takođe će biti dobro” – jasan je Trivunović.

Izvor: Blic

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/banjalucki-fudbaleri-u-sjajnoj-seriji-rezultata-docekuju-drugi-dio-sampionata-borac-sedam-mjeseci-bez-poraza/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])