Rukometaš Borca m:tel Elis Memić optimista pred meč u Vogošći

Objavljeno: 1. 3. 2017 u 17:40h

Rukometaši Borca m:tel večeras u Vogošći igraju prvi meč četvrtfinala Kupa BiH (19 časova).

Žrijeb je htio da se u ovoj fazi takmičenja sastanu dvije najbolje ekipe u Premijer ligi BiH izuzimajući Izviđač koji nastupa u SEHA ligi, pa se očekuju neizvjesne utakmice.

“Protivnik je najteži mogući. Igramo u gostima, što je prednost za njih u ovom trenutku, ali mislim da je mala prednost na našoj strani što revanš igramo pred domaćom publikom. Pokazali smo da možemo igrati protiv njih i vjerujem da ćemo još jednom pokazati kvalitet”, rekao je bek Borca Elis Memić.

Prvi meč u sezoni bio je vrlo neizvjestan i tvrd, a Vogošća je na kraju slavila jednim pogotkom razlike (23:22) iako je moglo da bude i drugačije.

“Imali smo crnu rupu od 10 do 15 minuta, što su oni iskoristili. To je predug period ukoliko želimo slaviti protiv tako iskusne i jake ekipe. Potrebno je da loše periode izbjegnemo u potpunosti ili ih svedemo na minimum. Rupe u igri ne smijemo da ponovimo”, rekao je Memić.

Banjalučani su poslije nešto lošijeg starta drugog dijela sezone uhvatili pravi ritam i upisali tri prvenstvene pobjede. Nivo igre sve bliži je nivou u drugom dijelu jesenje polusezone, ali Memić ističe da još nije sve na svom mjestu.

“Tačno je da smo mnogo bolji nego na početku, ali znamo da možemo još bolje. Polako se dižemo, vidjećemo već večeras gdje smo, naravno da želimo pobjedu i prolaz, ali je glavni cilj plej-of. Tada moramo biti pravi”, naglasio je Memić.

Zbog povrede Mihaila Stošljevića, koji još nije debitovao u “crveno-plavom” dresu i odlasku Dena Šešića u Prijedor, Memić je uz povratnika iz penzije Dejana Unčanina jedino rješenje na poziciji desnog beka.

“Kao i svi ostali, dobro sam se spremio na zimskim pripremama i nije mi teško da igram nešto veći broj minuta”, zaključio je Memić.

Revanš utakmica između Borca i Vogošće na programu je 29. marta, a ekipa koja bude bolja obezbijediće plasman na završni turnir.

Krajina Maglaj (19 časova), Vogošća TH – Borac m:tel (19), Bosna (S) – Zrinjski (20). Utakmica Konjuh – Izviđač igra se 9. marta, zbog obaveza ekipe iz Ljubuškog u SEHA ligi. U ženskoj konkurenciji sastaju se: “Mira” – Grude (18), Izviđač – Jedinstvo Adler (18.30), “Katarina” – Ilidža (19), Krivaja – Neretva (19).

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/rukometas-borca-mtel-elis-memic-optimista-pred-mec-u-vogosci/?utm_source=SingleNajnovijeVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleNajnovijeVijesti||claudebot