Biciklima od Banjaluke do Tokija

Objavljeno: 1. 3. 2017 u 12:48h

Biciklisti Nemanja Lendić iz Gradiške i Nikola Dupalo iz Novog Grada sredinom maja trebalo bi da krenu put Tokija kako bi pomogli liječenje braće Stefana (8) i Daria (6) Kostadinovića iz Banjaluke.

Ova nesvakidašnja biciklistička tura najduža je u istoriji domaćeg biciklizma i ima isključivo humanitarni karakter, potvrdio je za “Mondo” Nemanja Lendić.

Akteri ovog poduhvata trenutno tragaju za sponzorima i humanim ljudima koji će svojim donacijama omogućiti liječenje dječaka koji boluju od najtežeg oblika mišićne distrofije. Jedino rješenje za mališane je operacija u Italiji, ali osmočlana porodica nije u finasijskoj situacijij da im to omogući.

“Krećemo bez obzira na sumu prikupljenog novca. Javljaju nam se ljudi sa svih strana, a za sada najviše poziva i podrške imamo iz dijaspore. Planiramo kontaktirati domaće privrednike, društveno odgovorna preduzeća kao i Ministarstvo sporta i omladine Republike Srpske i opštine kroz koje ćemo prolaziti kako bi prikupili neophodan novac”, rekao je biciklista iz Gradiške za Mondo portal.

Prema njegovim riječima, planirane su druge i aktivnosti kako bi se prikupio novac za Stefana i Daria iz banjalučkog naselja Šargovac.

“Tokom putovanja snimićemo dokumentarni film, a imaćemo i internet kampanju za našu biciklističu avanturu dugačku 15-20 hiljada kilometara”, rekao nam je Lendić.

Da bi došli do Tokija, Nemanja i Nikola dnevno će prelaziti po 100 kilometara i prkositi različitim vremenskim (ne)prilikama. Prva etapa biće Banjaluka-Beograd, a putešestvije na dva točka nastaviće preko Rumunije i čuvenog planinskog prevoja Transfagarašan u Karpatima.

“Dalje nastavljamo prema Crnom Moru, vozićemo kroz Bugarsku, Tursku, Jermeniju, Gruziju, Rusiju, Kazakstan, Mongoliju, pustinju Gobi, Kinu, Južnu Koreju, Fokušimu, Hirošimu, Kobe, Nagasaki, planinu Fudži i na kraju, ako sve bude teklo po planu, za sedam mjeseci stižemo u Tokio”, pojasnio nam je Lendić.

Za ovaj dugačak put naši biciklisti neminovno imaju veliko srce. Mi im na tome čestitamo i želimo svu sreću tokom priprema kao i na samom putu.

Izvor: Mondo

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/biciklima-od-banjaluke-do-tokija/?utm_source=BanjalukckeVijestiSidebar&utm_medium=Blcom&utm_campaign=BanjalukckeVijestiSidebar||claudebot