Trener Borca o japanskom igraču na probi u Platonovoj: “Suzuki će morati da dokaže kvalitet”

Objavljeno: 28. 2. 2017 u 16:58h

Japanac Rio Suzuki imaće sedam dana da pokaže posjeduje li kvalitet za Borac, kaže šef stručnog štaba crveno-plavih iz Platonove ulice.

Fudbaler iz Tokija, koji je prije dolaska u Banjaluku bio na probi u zagrebačkom Dinamu, gdije nije zadovoljio ukuse stručnog štaba, dobio je sedam dana da Vuletu Trivunoviću pokaže da li ima štofa za njegov tim.

“Suzuki je mlad, ima nepunih 18 godina, a radiće s nama ukupno sedam dana i vidjećemo da li ima kvalitet da obuče dres Borca. To je za sada sve što mogu da kažem o njemu, vidjećemo koliko će da pokaže”, rekao je trener lidera šampionata Republike Srpske.

Pomenuti fudbaler je odigrao posljednjih 15-ak minuta u prijateljskoj utakmici u kojoj je Borac sa 3:2 bio bolji od nekadašnjeg rivala iz Premijer lige BiH Zvijezde Gradačac, koja se sada takmiči u Prvoj ligi Federacije BiH.

Suzuki je bio učesnik akcije kod pobjedonosnog gola Banjalučana. Trivunović je zadovoljan provjerom, mada kaže da ima određenih grešaka koje njegova ekipa mora da ispravi do starta drugog dijela šampionata Republike Srpske i gostovanja Tekstilcu u Derventi.

“Imali smo neobjašnjiv pad u igri u posljednjih petnaest minuta prvog poluvremena, kada je ekipa iz Gradačca postigla dva gola. Nedostajalo nam je koncentracije kod prekida za goste, a to je jedna od stvari koju moramo da ispravimo. Ipak, kada se sve sagleda mogu da budem zadovoljan ovom provjerom jer Zvijezda ima šest-sedam premijerligaških igrača, od koje mnoge poznajem. Igrao sam sa Bojanom Petrićem u Borcu, Ermin Huseinbašić mi je bio saigrač u Sarajevu, iz Borčeve škole izašao je Obren Cvijanović, a šta tek reći o nekadašnjem reprezentivcu BiH Dariju Damjanoviću. Oni su u krugu favorita za prvo mjesto u ligi Federacije BiH, tako da smo imali veoma jaku provjeru”, dodao je Trivunović.

Posljednju provjeru prije nastavka sezone Borac će imati u subotu protiv Kozare iz Gradiške, a preostalo je da se postigne dogovor oko mjesta odigravanja susreta, s obzirom da je teren na stadionu u Gradišci u nešto lošijem stanju.

Japanci u klubovima Srpske

Kada su u pitanju fudbaleri iz Japana ove zime Slavija iz Istočnog Sarajeva je angažovala štopera Tanaku Toišira, koji bi trebalo da bude standardan u prvoj ekipi trenera Milomira Odovića. Ranije su dres Rudar Prijedora nosili Takaja Kavanabe i Kenta Dohi, a u trebinjskom Leotaru je nastupao Takuma Odaka.

Izvor: blic.rs

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/trener-borca-o-japanskom-igracu-na-probi-u-platonovoj-suzuki-ce-morati-da-dokaze-kvalitet/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])