Banjaluka: Slavija traži podršku

Objavljeno: 25. 2. 2017 u 09:53h

Mečom protiv Sesveta iz Hrvatske, u okviru 1. kola Regionalne lige, bokser banjalučke Slavije će 4. marta ponovo, nakon skoro 25 i po godina, u zvaničnom takmičarskom meču ukrstiti rukavice s ekipom koja ne dolazi sa teritorije BiH.

Te 1991. rival je bio beogradski Radnički, a meč je bio u sklopu Prve savezne lige Srbije. Učesnik tih mečeva bio je Božidar Pejaković, danas trener Slavije.

“Konačno je bilo vrijeme da se neke stvari pokrenu sa mrtve tačke. Od tada je prošlo više od četvrt vijeka”, kaže Pejaković.

Meč je na programu naredne subote od 18 časova u sportskoj dvorani “Borik”, a iz banjalučkog kluba ističu da im je potrebna finansijska podrška za učešće u regionalnom takmičenju u kojem još nastupaju Radnik (Bijeljina), Lazarevac, Loznica, Vojvodina Spartak (Novi Sad) i Pink Panter (Štip).

“Odlazak na drugo kolo, kada 25. marta gostujemo u Loznici, je pod znakom pitanja. Za ovo prvo kolo i okršaj sa Sesvetama sam iz vlastitih sredstava obezbijedio 12.000 maraka, za dalje nam treba podrška”, kaže Duško Bjelinić, direktor Slavije, i dodaje:

“Ministarstvo za porodicu, omladinu i sport u Vladi RS bi u narednim danima trebalo da uplati novac, ali ne znam koliko će to biti brzo realizovano. Zahvalnost dugujemo Draganu Banjcu, vršiocu dužnosti načelnika Odjeljenja za obrazovanje, zdravstvo, omladinu i sport u Gradskoj upravi Banjaluke, koji nam je pomogao da riješimo problem kotizacije za nastup u ligi. Za ovu sezonu u ligi nam treba oko 150.000 maraka. Za običnog čovjeka je to puno, ali je značaj ove regionalne lige daleko veći.

Za Banjalučane, ali i ostale ekipe, ova sezona biće veliki izazov.

“Za sve naše takmičare ova liga je veliki izazov i šansa da steknu veliko iskustvo za budućnost. Ne obećavamo vrhunske rezultate, ali borbu do zadnjeg atoma snage da”, kaže Zlatimir Burić, trener Slavije.

Izvor: Nezavisne

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/banjaluka-slavija-trazi-podrsku/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])