Trivunović: Nismo još šampioni, svi će htjeti da pobijede Borac

Objavljeno: 23. 2. 2017 u 19:42h

Moja ekipa će imati isti odnos na svakoj utakmici, bez obzira na to ko nam je protivnik, kaže kormilar tima iz Platonove ulice.

Do starta drugog dijela takmičenja u prvoj ligi Republike Srpske ostalo je još 16 dana, ekipe su sklopljene i slijedi im glazura kada je uigravanje u pitanju. Jasno je da najveće šanse za osvajanje titule ima banjalučki Borac, te da mu račune jedino može pokvariti ljuti krajiški rival Rudar Prijedor.

Crveno-plavi su, ipak, u prednosti, s obzirom da trenutno imaju šest bodova viška, od preostale tri utakmice dvije će se igrati na njihovom terenu, a prvi ovosezonski duel dobili su sa 3:2 u Prijedoru.

Zanimljivo je da Borac juri svoj treći ekspresan povratak u elitni rang BiH. Ispadali su u sezonama 2004/05 i 2006/07, ali su već u idućim godinama stizali do titule prvaka RS i povratka među premijerligaše. Ipak, trener Borca Vule Trivunović kaže da mu medijske priče o tome kako je njegova ekipa sigurni povratnik u viši rang, pomalo smetaju jer stvaraju dodatni pritisak na njegove igrače.

“Iskreno, ne sviđaju mi se te priče kako je Borac već sad šampion, pošto takve optimistične najave, samo stvaraju dodatni pritisak na moje igrače. Ima još mnogo da se igra i mnogo bodova je u igri. Kao igrač nikad nisam potcijenio protivnika, neću ni kao trener. Bez obzira da li se protiv nas nalazi Rudar, Drina, Podrinje, Kozara ili neki drugi klub, moji igrači će sigurno imati isti odnos, a to je maksimalna posvećenost igri i sportsko poštovanje prema rivalu” – kaže Trivunović i dodaje da za prve prognoze o šampionu treba sačekati plej-of.

“Nisam nikad ispadao iz Premijer lige, niti se vraćao u nju, tako da nemam to iskustvo. Ali znam da nas čeka težak put, pošto su očekivanja naših navijača velika, a želja naših protivnika da pobijede Borac, čini mi se još veća. Svi će imati motiv da sapletu naš tim na putu do titule, a jako dobro smo toga svijesni. U ovom trenutku samo mogu da obećam da će ekipa dati posljednji atom snage i poslednju kap znoja da taj cilj ostvari. Kad obezbijedimo učešće u plej-ofu uz solidnu prednost nad drugoplasiranom ekipom, bio to Rudar ili neko drugi, tada možemo pričati o tituli” – jasan je strateg crveno-plavih.

Prijedorčani su do sada dva puta napuštali najviši rang, jednom su uspjeli da se vrate odmah poslije godinu dana, a sada će im to biti puno teže, jer zaostaju za Borcem bodovno, a pored toga dosta su neiskusniji tim.

Fudbaleri Rudara su u sezoni 2013/14 bili pretposlednji, što im je donijelo selidbu među prvoligaše RS, a u tom rangu su stigli do titule u leto 2015. godine.

Prošle sezone su zajedno s Borcem, Slavijom, Travnikom, Drinom i Veležom bili ‘’žrtve’’ skraćivanja lige.

Trener Rudara Zlatko Jelisavac kaže da se njegove ekipa neće predati dok god postoji teoretska šansa da se bori za titulu, iako ulogu favorita prepušta Borcu.

“Objektivno, Borac je prvi favorit za povratak u Premijer ligu. Imaju prednost od šest bodova i veoma kvalitetnu ekipu, koju su tokom zime dodatno pojačali. Sa druge strane, ekipa Rudara je u procesu smene generacija, ostali smo bez dve trećine igrača tokom prošlog leta. Nismo dovodili velik broj pojačanja sa strane, već smo se oslonili na mlađe igrače iz naše škole, ali sigurno se nećemo unaprijed predati, imamo u teoriji šanse da se borimo za titulu i sigurno ćemo se boriti do samog kraja” – kaže Jelisavac.

Trener zeleno-crnih dodaje da je cilj Rudara ove sezone afirmisati mlade igrače, koji će biti oslonac kluba u narednim sezonama.

“Klub je u velikoj mjeri stabilizovan tokom jeseni, za mnoge smo prilično neočekivano držali priključak sa Borcem u vrhu tabele i što je najvažnije afirmisali smo nekoliko mladih igrača iz sopstvenog pogona, što nam je jedan od osnovnih ciljeva kluba. Ako nastavimo u tom smeru i ukoliko ne uspijemo da prestignemo Borac ove sezone što bi bio ogroman podvig, sledeće takmičarske godine titula šampiona Republike Srpske ne bi trebalo da dođe u pitanje” – jasan je šef stručnog štaba Prijedorčana.

Metalege domaćin u Banjaluci

Ekipa Metalegea BSI će svoje utakmice u nastavku Premijer lige BiH igrati na Gradskom stadionu u Banjaluci. Klub iz Jajca nema uslove na svom stadionu, u jesenjem dijelu domaćin je bio u Travniku, a željeli su da u proljećnim utakmicama svoje rivale ugoste u Krupi na Vrbasu. Međutim, s obzirom da se određene utakmice poklapaju sa domaćim mečevima Krupe, iz FS BiH im nije dozvoljeno, pa su se opredelili za Gradski stadion u Banjaluci.

Izvor: Blic

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/trivunovic-nismo-jos-sampioni-svi-ce-htjeti-da-pobijede-borac/?utm_source=BanjalukckeVijestiSidebar&utm_medium=Blcom&utm_campaign=BanjalukckeVijestiSidebar||claudebot