Simo Josipović iz Banjaluke: Jednog dana biću prvak Evrope

Objavljeno: 19. 2. 2017 u 16:58h

Ako nastavim ovim tempom, vjerujem da mogu napraviti velike rezultate u kikboksu i K1. Sebe jednog dana vidim najmanje kao profesionalnog prvaka Evrope, a nadam se i sa svjetskim titulama.

Rekao je ovo 15-godišnji Simo Josipović, bokser i kikbokser kluba “Sveti Georgije” iz Banjaluke, prvak BiH u boksu u kategoriji kadeta do 54 kilograma. Josipović je na Evropskom kupu u Karlovcu održanom prethodnog vikenda osvojio bronzanu medalju u K1, dok je njegov klupski kolega Nemanja Ponorac osvojio zlato u kategoriji juniora do 91 kilograma.

Josipović je i osvajač trofeja grada Beograda u lou kiku, a bio je uspješan i na Balkanskom kupu u lou kik K1 disciplini, gdje je osvojio zlatne medalje. Prethodne godine je izabran među deset najperspektivnijih sportista Republike Srpske. U ovim sportovima nije dugo prisutan, ali brzo je u njima našao nešto što nije u drugima.

“Kikboksom sam počeo da se bavim 2014. godine, a formiranjem Bokserskog kluba ‘Sveti Georgije’ naredne godine počeo sam da se bavim i boksom. Ranije sam trenirao i druge sportove poput fudbala i kajaka, ali ovdje sam se zaista našao. Mnogo mi je pomogao i moj trener i menadžer Duško Zorić, koji mi je pružio prilike koje drugima baš i nije, posvetio mi je mnogo pažnje. Dok se fudbal, rukomet i košarka igraju, kikboks i boks se ne igraju i nisu sportovi, nego način života. Trenira se maksimalno, mnogo vremena provodim na treningu, mnogo je odricanja, ne izlazim sa društvom, ali sve se isplati. Slušam instrukcije trenera i vrijedno treniram”, kazao je Josipović.

Josipović je učenik prvog razreda Srednje ugostiteljskotrgovinskoturističke škole u Banjaluci, a kaže da će se nakon završetka školovanja više posvetiti boksu i kikboksu. U ovoj godini čekaju ga nova takmičenja i izazovi.

“Učestvovaću u Ligi RS u boksu, kao i na Prvenstvu BiH u kikboksu pa u boksu. Nadam se i nastupu na Svjetskom kupu u Budimpešti”, rekao je Josipović.

Kao najveću podršku ističe trenera, koji mu je i kontakt osoba i menadžer.

“Zorić mi pomaže bukvalno u svemu, počevši od opreme. Šta god mi je zatrebalo, on mi je priuštio, a pomaže mi i savjetima kako u ringu, tako i van njega. Dobio sam i jednokratnu pomoć od Ministarstva porodice, omladine i sporta RS, stipendiju još nisam”, naveo je Josipović.

On je trenutno štićenik Dječijeg doma “Rada Vranješević”. U domovima se nalazi odmalena, a roditelji su mu preminuli. Kaže da mu život u domu ne pada teško.

“Dom mi daje prednost u odnosu na vršnjake, jer sam ranije sazrio, očvrsnuo. Imam redovno obroke, krov nad glavom, što mnogi danas nemaju, ne žalim se ni na šta. Imam dobre uslove, male usluge od doma, poput pojačane ishrane i voća, koji su bitni za mene kao mladog sportistu”, zaključio je Josipović.

Hvali Ponorca

Josipović smatra da kikboks i boks nisu dovoljno ispraćeni u BiH iako ima kvalitetnih boraca.

“Nije dovoljno ispraćeno, trebalo bi tu mnogo više pažnje i ulaganja. U decembru je održana manifestacija “Spartan Fight Night”, gdje je pokazano ono najbolje čime Republika Srpska raspolaže. Ima odličnih boraca, a kao veliku perspektivu istakao bih svog klupskog druga Nemanju Ponorca, koji je 2000. godište i niko u BiH njegovih godina ne može da mu parira”.

Izvor: Nezavisne

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/simo-josipovic-iz-banjaluke-jednog-dana-bicu-prvak-evrope/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||claudebot