Džudista Danilo Stanišić medaljama ne zna broj, poraze broji na prste

Objavljeno: 13. 2. 2017 u 20:50h

Zvanje najtalentovanijeg sportiste Banjaluke kruna je na odličnu godinu mladog džudiste Danila Stanišića (14) koji na prste jedne ruke može izbrojati poraze u 2016. godini.

Pobjede nije brojao, ali ih je bilo više od 100, jer je osvojio čak 16 prvih mjesta, uglavnom na međunarodnim takmičenjima, a postao je i prvak BiH u kategoriji starijih pionira. Član Džudo kluba “Banjaluka” srećan je zbog svih postignuća, ali svjestan da je iduća sezona možda i najvažnija u njegovoj karijeri.

“Zaista je lijepo pogledati sve te medalje i prisjetiti se pobjeda. Ipak, to je sada iza mene, a ono što slijedi je sezona u kojoj moram opravdati sve pobjede i napraviti još jedan korak naprijed. Od ove sezone takmičiću se u kadetskoj konkurenciji i u drugoj težinskoj kategoriji, pa će većina protivnika biti starija i teža od mene, ali ne plašim se. Svakodnevno naporno treniram i vjerujem da će se trud isplatiti” – rekao je Stanišić.

Jedino zbog čega žali u prošloj godini je neosvajanje medalje na Balkanskom prvenstvu.

“Za dlaku mi je izmakla medalja, jer sam u meču za medalju vodio do samog kraja, ali sam na kraju ipak poražen. Ipak, nisam klonuo duhom, u novoj sezoni očekujem da ću prvo izboriti nastup na Balkanskom prvenstvu, a zatim i donijeti medalju” – rekao je Stanišić.

U DžK Banjaluka radi još tridesetak džudista koji, nažalost, nemaju dobre uslove. Trener Dejan Ćup, ranije i sam osvajač mnogih medalja i učesnik Lige šampiona, ističe da u desetak godina koliko radi sa mladima nikada nije imao većeg talenta od Stanišića.

“Imamo najtalentovanijeg momka, pored njega još nekoliko odličnih klinaca, ali za sve je potreban novac. Treniramo u sali Osnovne škole “Sveti Sava” koju plaćamo. Bilo bi nam veliko olakšanje kada bar ne bismo plaćali taj prostor i kada bismo imali još nekoliko punktova za treniranje u Banjaluci kako bi i djeca iz drugih dijelova grada imala mogućnost da treniraju džudo. Osim pojedinaca kao što je Danilov otac, koji je kupio i kombi za klub, nikada ni od jedne institucije nismo dobili ni marku pomoći. Za medalje sa velikih takmičenja takva situacija mora se hitno promijeniti” – rekao je Ćup.

Takmičenja u novoj sezoni već su počela, a uporedo će članovi ovog kluba učestvovati i na pripremnim kampovima.

“Najvažnije takmičenje je prvenstvo BiH, na kojem se vadi viza i za Evropsko prvenstvo u Litvaniji. Vjerujem da će Danilo nastaviti sa napredovanjem i da će nas u godinama koje dolaze obradovati mnogim medaljama” – rekao je Ćup.

Kolekcionar medalja

Džudo trenira već sedam-osam godina, a kako sam priznaje, počeo je da se bavi ovim sportom, jer je bio debeljuca.

“Krenuo sam u DžK “Rade Ličina”, a posljednje tri godine treniram u DžK Banjaluka. Do sada sam osvojio više od 70 medalja, a samo u posljednje dvije godine upisao više od 200 pobjeda i doživio petnaestak poraza” – rekao je Stanišić.

Povreda

Rezultati bi sigurno bili još bolji da Danilo nije doživio povredu početkom prošle godine.

“Pukao mi je meniskus, što je vrlo teška povreda, ali sam uspio da se vratim. Nisam razmišljao o povredi, gurao sam naprijed, uspio da se oporavim u rekordnom roku i počeo žetvu medalja” – rekao je Stanišić.

“Iskri” poklonio nagradu

Novčanu nagradu koju je dobio postavši najperspektivniji sportista Banjaluke Danilo Stanišić je poklonio Udruženju roditelja djece oboljele od malignih bolesti “Iskra”. Takvim gestom zaslužio je veliki aplauz prisutnih na manifestaciji i pokazao da, pored sportskih rezultata, ima i veliko srce.

Izvor: Glassrpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/dzudista-danilo-stanisic-medaljama-ne-zna-broj-poraze-broji-na-prste/||claudebot