Banjalučki veterani dio regionalne vaterpolo elite

Objavljeno: 7. 2. 2017 u 09:56h

Veterani banjalučkog Incela ponovo su učestovali na regionalnom turniru “Mimoza kup 2017” u Herceg Novom, gdje se okupila vaterpolo “krema” u bivšoj Jugoslaviji.

U organizaciji Vaterpolo kluba Jadran veterani, na bazenu Instituta “Simo Milošević” u Igalu, prethodnog vikenda održan je Drugi regionalni veteranski vaterpolo turnir “Mimoza kup 2017”, na kojem je učestvovalo osam ekipa iz svjetskih velesila – Srbije, Crne Gore, Hrvatske, te dva tima i Bosne i Hercegovine.

U konkurenciji 120 “penzionisanih” vaterpolista, Banjalučani su se predstavili u solidnom svjetlu iako su poraženi od Omiša (5:3), potom od domaćeg Jadrana (11:4) i od riječke Orke (4:3).

“Ovo je drugi nastup Incela na Mimoza kupu. Nastupile su odlično pripremljene ekipe, odigrani su dobri mečevi. Mi smo odigrali dobre utakmice, a među ‘starim asovima’ najuspješniji su bili Splićani, ekipa Stari as, koja je osvojila turnir”, rekao je PR i vaterpolista Incela Darko Telić.

Drugo mjesto na turniru pripalo je Pijanim somovima iz Beograda, dok se na treću poziciju popela ekipa Galeb iz Makarske.

Poslije nastupa u Herceg Novom, banjalučki vaterpolisti kuju planove za nastavak daljeg rada na popularizaciji ovog sporta i u tzv. “drugoj mladosti”.

“Odmah poslije Mimoze počinjemo sa pripremama za organizaciju Trećeg međunarodnog turnira ‘Banjaluka 2017’ na kojem je planirano učešće osam ekipa. Planovi Incela za 2017. godinu pored nastupa na međunarodnim turnirima su učešće i u Regionalnoj vaterpolo ligi za veterane”.

Prethodne godine, Banjalučani su osvojili peto mjesto na tuniru “Makarska rivijera 2016”, treću poziciju na “Proljetnom vaterpolo turniru”, drugi su bili na turniru “Banjaluka 2016”, ali je kruna trogodišnjeg rada predstavljalo šesto mjesto u Evropi na Osmom evropskom prvenstu u vaterpolu za veterane “Rijeka masters 2016”.

Prema Telićevim riječima, postoji mogućnost da Incel u ovoj godini nastupi i na šampionatu svijeta…

“Razmatramo i učešće na Svjetskom prvenstvu za veterane, ali zasad je plan da u aprilu ugostimo u Banjaluci najbolje ekipe regiona”.

Incel je u Herceg Novom nastupio u sljedećem sastavu: Mihail Jović, Aleksandar Višić , Mirko Ćurlić, Bojan Guzina, Branislav Koprena, Nikola Ćosić, Siniša Popović, Goran Stojisavljević, Borjan Šobot, Aleksandar Vranješević, Denis Đukanović, Danilo Stojisavljević, Stanislav Vranješević, Darko Telić i Predrag Burgić.

Izvor: Mondo

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/banjalucki-veterani-dio-regionalne-vaterpolo-elite/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])