KKI Vrbas se iz Austrije vraća sa pobjedom i porazom

Objavljeno: 30. 1. 2017 u 20:09h

Košarkaški klub invalida Vrbas juče je u Volfsbergu (Austrija) odigrao 3. kolo regionalne NLB lige košarke u kolicima i zabilježio polovičan uspjeh.

U prvoj utakmici, KKI Vrbas je poražen od italijanskog kluba Castelvecchio rezultatom 62:67, dok je u drugoj zabilježena pobjeda nad ekipom Slovenije rezultatom 64:47.

Prvu utakmicu, kako kažu iz KKI Vrbas, igrali su “sa samo tri treninga prije 3. kola, a ialijanska ekipa je bila u punoj snazi”. Srećom, utakmica nije ništa odlučivala, bila je više prestiž.

“Druga utakmica bila je za ekipu Vrbasa kao čisti trening, drugo cijelo poluvrijeme igrala je treća postava Vrbasa, a već je sve bilo riješeno” – poručuju iz kluba.

Inače, organizacija 3. kola NLB lige bila je, prema procijeni Banjalučana, katastrofalna.

“Od osoba koje su vodile zapisničarski sto, do organizatora koji se nisu potrudili da se obezbjedi užina i osvježenje za igrače, što nije korektno. Svi učesnici NLB lige pominju organizatore u Banjaluci i korektan odnos prema svim klubovima učesnicima” – poručuju iz KKI Vrbas.

Banjalučani počinju sa pripremama za Evroligu 2 koja se igra u periodu od 9. do 12. marta u Beču.

Vrbas prvi put nastupa u Ligi šampiona sa ekipama čiji su budžeti od milion ipo evra do tri miliona evra.

“Zahvaljujemo se Vladi Republike Srpske i premijerki Željki Cvijanović, Gradu Banjaluci i gradonačelniku Igoru Radojičiću, Tvornici obuće Bema d.o.o. jer se nadamo da ćemo uz njihovu pomoć otići na turnir” – navode iz kluba.

Podsjećamo, ekipa Vrbasa ako ove godine ne bude učestvovala na turniru biće izbačena iz svih takmičenja, jer već tri godine ispunjava uslove za učešće, a nije je igrala.

Izvor: Banjaluka.net

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/kki-vrbas-se-iz-austrije-vraca-sa-pobjedom-i-porazom/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])