Sjajni Banjalučanin “napada” prvi tim lidera Austrije

Objavljeno: 20. 1. 2017 u 20:03h

Sedamnaestogodišnji Banjalučanin Nedeljko Pantoš Braco trenutno igra centarfora u drugom timu vodećeg austrijskog fudbalskog kluba Altaha. Cilj se zna – ulazak u prvi tim i ispisivanje stranica austrijskog fudbala!

Pantoš je još 2014. godine, kao petnaestogodišnjak, oduševio svojim fudbalskim znanjem stručnjake iz pomenutog austrijskog prvoligaša, kao i stručnjake fudbalske Akademije u Foralbergu.

Najbolji među omladincima

Rezultat tadašnjih pregovora bilo je Pantošev potpis na ugovor sa SCR Altah, uzrasta do 16 godina.

Nakon potpisivanja, ovaj mladi fudbaler trenirao je u fudbalskoj Akademiji gdje svoje mjesto dobijaju samo najperspektivniji mladi talenti iz ove pokrajine, pod rukovodstvom bivšeg reprezentativca Austrije Didija Bertholda.

Nakon Akademije, Pantoš je igrao za omladinski pogon Altaha i istakao se kao najbolji strijelac lige čime je automatski obezbjedio prelazak u drugu ekipu ovog kluba.

“Sada je stalno “na oku” treneru prve ekipe i vjerujemo da će Nedeljkov kvalitet veoma brzo doprinijeti tome da zaigra za prvi tim. A kada zaigra za prvi tim najjačeg kluba u državi njegova karijera može ići samo uzlaznom putanjom” – zadovoljno govore za portal “banjaluka.net” prijatelji ovog mladog fudbalera.

Oni navode da uz puno rada i malo sportske sreće Pantoš bez problema može u bliskoj budućnosti zaigrati u prvoj ligi, jer kvalitet nesporno posjeduje.

“Sada je sve na njemu. Kada posjedujete kvalitet, samo vas uporan i predan rad dijeli od velikog uspjeha. Dobar je tehnički, školovan fudbaler, talentovan, fizički jak. Posjeduje sve osobine da napravi kvalitetnu fudbalsku karijeru a da li će to i napraviti vidjećemo, najviše od njega zavisi” – kažu oni i dodaju da ovaj mladi fubaler ima punu i svesrdnu podršku roditelja, koji su mu i najveći oslonac i motivacija.

Djetinjstvo proveo u Banjaluci

Nedeljko Pantoš Braco rođen je u Austriji, ali se već sa tri godine sa roditeljima preselio u Banjaluku, u kojoj je proveo djetinjstvo i završio osnovnu školu.

U gradu na Vrbasu počinje da trenira fudbal u OFK “Sport Tim” sa sedam godina, a ovaj sport mu ostaje glavna preokupacija i u godinama koje slijede.

U Austriju se vraća sa 15 godina.

Lider na tabeli

Inače, Altah je trenutno lider austrijske lige, te nakon 20 odigranih kola jedini je klub koji nije doživio nijedan poraz na domaćem terenu, a zabilježio je samo četiri ukupno. Ima 42 boda, dva više od drugoplasiranog Red Bula iz Salzburga.

Izvor: Banjaluka.net

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/sjajni-banjalucanin-napada-prvi-tim-lidera-austrije/||claudebot