Prozivka u FK Borac: Banjalučani startali sa pet pojačanja

Objavljeno: 17. 1. 2017 u 19:58h

Borac je u pripreme za nastavak sezone ušao jači za bivše igrače Bojana Puzigaću, Iliju Danilovića, Petra Kunića i Sinišu Dujakovića, te novajliju Branka Ojdanića.

Osim njih u sljedećih par dana ‘’crveno-plave’’ trebalo bi pojačati još nekoliko igrača, od kojih je, kako tvrde u upravi kluba, Bojan Burazor iz Rudar Prijedora najbliži Gradskom stadionu.

Trener Vule Trivunović kaže da je zadovoljan sastavom ekipe, ali da ima još puno posla, kako bi se ostvario cilj, a to je plasma u Premijer ligu BiH.

“Imamo dobru ekipu, pojačanja će da nam donesu iskustvo i stabilnost u timu, i bićemo glavni kandidat za osvajanje titule. Ipak, ja u ovom momentu ne bih davao obećanja, jer je sezona još duga, ima tu još klubova koji mogu napasti prvo mjesto, a šest bodova u ovom momentu nisu dovoljna garancija za konačan uspjeh. Mogu samo obećati da ćemo igrati maksimalno borbeno i koncetrisano, kako bi ispunili cilj koji smo zacrtali na početu sezone, a to je naravno titula i plasman u viši rang” – jasan je Trivunović.

Fudbalerima su se, osim Trivunovića, obratili sportski direktor Oliver Jandrić, te čelnici kluba, predsjednik Branko Kovačević i potpredsjednik Vico Zeljković.

Zeljković, koji je zadužen za sportski sektor kluba, rekao je da tokom prelaznog roka odrađen dobar posao oko angažovanja pojačanja, kako bi se stvorila ekipa koja će obezbjediti ulazak u Premijer ligu sljedeće sezone.

“U dogovoru sa trenerom Trivunovićem i sportskim direktorom Jandrićem postigli smo sporazume sa Bojanom Puzigaćom, Sinišom Dujakovićom, Brankom Ojdanićem, Ilijom Danilovićem i Petrom Kunićom. S njima će biti potpisani ugovori do kraja sedmice. Pregovaramo sa još par fudbalera, ali ne bih o imenima dok ne budemo imali konkretan dogovor. Vjerujem da sa novim igračima, te okosnicom tima iz jesenje poslusezone imamo tim koji može osvojiti titulu i obezbjediti Borcu povratak u najviši rang” – rekao je Zeljković i dodao da pregovori sa Rudar Prijedorom oko Bojana Burazora idu u pozitivnom smjeru.

“Nažalost, moram reći da zbog loših odnosa nasljeđenih iz prošlosti, dugo nismo imali pravog sagovornika u Rudaru. To se sada promjenilo, uspostavili smo dobre odnose sa upravom Rudara, pregovori idu u pozitivnom smjeru i uvjeren sam da će u sljedećih desetak dana Burazor pridružiti ekipi Borca na pripremama” – tvrdi Zeljković.

Branko Kovačević, novi predsjednik kluba rekao je da je u saradnji sa upravnim odborom počeo poslove oko finasijske stabilizacije kluba, čiji će se efekti osjetiti u sljedećih par mjeseci, kako bi ekipa mirno mogla raditi svoj dio posla.

“Od momenta kako sam na ovoj funkciji maksimalno smo angažovani da riješimo brojne probleme koji opterećuju normalan rad kluba. Nažalost, to je kratak period, a uz to pao je u doba praznika, i na prelazu godina, što u velikoj mjeri otežava naš posao, ali vjerujem da će se vrlo brzo vidjeti konkretni efekti. Čim nam to dozvole vremenski uslovi radovi oko postavljanja ograde na pomoćnom terenu biće završeni, pošto su sredstva za to već obezbjeđena” – rekao je Kovačević.

Na spisku 24 igrača

Na prozivci su bili golmani Asmir Avdukić, Nemanja Trkulja i Milan Dobraš, te Boris Raspudić, Borisav Erić, Bojan Puzigaća, Ivan Delić, Vladan Danilović, Nenad Kiso, Predrag Zekanović, Petar Kunić, Srđan Bečelić, Ilija Danilović, Siniša Dujaković, Aleksandar Kondić, Boris Jagodić, Slaviša Maksimović, Radovan Perišić, Siniša Radoja, Miloš Kukić, Gedeon Guzina i Branko Ojdanić, a Nemanja Vejnović je bio opravdano odsutan zbog prehlade.

Otišlo deset fudbalera

Od kraja jesenje polusezone Borac je napustilo 10 igrača. Stručni štab se zahvalio na saradnji Dejanu Popoviću, Ognjenu Škoriću, Radoslavu Prljeti, Slađanu Antiću, i Ognjen Petroviću. Aleksandar Malbašić, Luka Grahovac i Boris Gavrić tražili su sporazumni raskid ugovora, Miloš Dujković nije se dogovorio sa upravom kluba oko finasijskih uslova novog ugvora, dok je Darko Maletić završio karijeru.

Izvor: Blic

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/prozivka-u-fk-borac-banjalucani-startali-sa-pet-pojacanja/?utm_source=BanjalukckeVijestiSidebar&utm_medium=Blcom&utm_campaign=BanjalukckeVijestiSidebar||claudebot