Brazilci po košarkaško znanje u Banjaluku (Foto)

Objavljeno: 16. 1. 2017 u 10:37h

Košarkaši iz Brazila na usavršavanju u Banjaluci.

Obično je situacija suprotna da sportisti i treneri sa naših prostora po “znanje” idu i inostranstvo.

Ipak da i kod nas ima stručnih ljudi, kod kojih na usavršavanje dolaze čak iz dalekog Brazila pokazatelj je košarkaška sekcija iz zemlje, koja je podarila jendog od najvećih košarkaša ikada Oskara Šmita.

Pet djevojčica kadetskog uzrasta i dvoje trenera trenutno su u Banjaluci gdje rade i usavršavaju se uz pomoć trenera iz najvećeg grada Republike Srpske.

Prethodno je ova grupa boravila u Srbiji i Hrvatskoj. Na preporuku preporuku obreli su se i u Banjaluci.

 “Čast i zadovoljstvo mi je sto su moje kolege iz regiona preporučili Banja Luku kao sredinu u kojoj gosti iz Brazila mogu da prošire i usavršavaju svoje košarkaško znanje. Zajedno sa Jadrankom Ćosić Trkuljom i Darkom Trkuljom, daćemo sve od sebe da se gosti iz Brazila osjećaju prijatno u našem gradu i ponesu sa sobom lijepe uspomene i prošire košarkasko znanje” ,rekao nam je kako je do saradnje došlo jedan od glavnih “krivaca” Žarko Milaković, koji je trener juniorskog tima Igokee.

“Trenutno je prisutna grupa od pet djevojčica i dva trenera, sa kojima ćemo u prijepodnevnim satima raditi individualno, a u poslijepodnevnim ćemo ih ukljuciti u grupni trening zahvaljujući Aleksandri Mušic i ŽKK Orlovi”, kaže Milaković.

Planirano je da u februaru dođe i grupa od 15 dječaka koja će raditi po sličnom programu.

Izvor: Mondo / Foto: Nemanja Babić

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/brazilci-po-kosarkasko-znanje-u-banjaluku-foto/||claudebot