Mladen Bojinović, iskusni rukometni as iz Banjaluke ne priznaje godine: „Ne ide mi se u penziju“

Objavljeno: 13. 1. 2017 u 19:39h

Iako će uskoro zakoračiti u 40. godinu života Mladen Bojinović ne pomišlja da napusti parket.

Rukometni as je i ove sezone sa puno uspjeha do povrede predvodio Trembej koji se takmičiti u drugoj ligi Francuske. Iako su prošle sezone ispali iz elitnog ranga, Francuzi su zadržali Bojinovića koji je u prvih osam kola bio najbolji igrač tima koji trenutno drži prvo mjesto sa 10 pobjeda i dva poraza i ima ambiciju da se vrati među najbolje timove.

“Cilj kluba je da se vrati među najbolje i za sad nam dobro ide. U ovom klubu sam odlično primljen i zaista nemam na šta da se požalim. Na prvom smo mjestu, igramo dobro, a ja sam nažalost imao povredu prsta zbog koje sam pauzirao i imam još mjesec dana oporavka do povratka na parket. Problem je i što sam povredio šutersku ruku pa to dodatno usporava oporavak” – ističe Bojinović.

Banjalučanin uz osmjeh ističe da će igrati dok god mu odlazak na jutarnji trening ne predstavlja problem. U odličnoj je formi što su osjetili protivnički golmani.

“Iskreno želim da se oprostim od rukometa igrajući u Prvoj ligi Francuske. U pregovorima sam sa klubom da produžimo ugovor na još jednu sezonu i vjerujem da smo blizu dogovora, tako da narednih dana očekujem i zvaničan potpis. Svima nam je cilj da se vratimo u najviši rang. Bilo bi to zaista sjajno i onda ćemo vidjeti da li ću još moći da igram mada je sve teže, ali dok ujutro ustajem i sa osmjehom idem na trening igraću rukomet” – ističe Bojinović

Popularni ’’Dugi’’ je rekorder po broju golova u Prvoj ligi Francuske, a zanimljivo da je do rekordnih 1.205 golova došao u duelu protiv svog bivšeg kluba Pari Sen Žermena.

“Sigurno bih taj rekord oborio i ranije da su mi priznali sezone 2002. i 2003. godinu kada sam u dresu Monpeljea postigao preko 400 golova. No ni ovako nije loše sad ću pored rekorda sa brojem golova biti i među najstarijim strijelcima” – dodao je Bojinović.

U Francuskoj je počelo Svetsko prvenstvo za rukometaše. Domaćin je u organizaciju uložio značajna finansijska sredstva kao i na mere obezbjeđenja.

“Francuzi žele da se njihova zlatna generacija oprosti od dresa reprezentacije na najbolji način. Većini igrača ovo je posljednji šampionat i za to svi imaju veliki motiv da osvoje zlato i tako se iskupe za Olimpijske igre i Evropsko prvenstvo. Imaju kvalitetan iskusan tim imaće ogromnu podršku jer su sve ulaznice za mečeve rasprodane. Ipak, pritisak je veliki i bojim se da možda i ne pokleknu”.

Pored Francuza još nekoliko reprezentacija je pokazalo da će biti itekako opasno

“Prije svega mislim da je Španija među favoritim, imaju veoma dobar tim, uigran i jak. Njemačka je još jednom pokazala šta znači sistem, tako da su i oni u krugu favorita za zlato. Imali su uspješne mlađe kategorije, godinama su ih stvarali i sada su u prilici da napadnu vrh na ovom prvenstvu. Takođe ne smije da se zaboravi ni Danska koja je na Olimpijskim igrama dokazala kvalitet i probila da tako kažem tu blokadu u igri koja je ranije imala. Očekuje nas zaista sjajno prvenstvo i uzbudljive borbe kako u grupama, tako i u eliminacionoj rundi” – dodao je za kraj iskusni bek.

Mladen Bojinović je u sezoni 2015/16 kratko nosio dres Borca, kluba u kojem je ponikao.

“Želio sam da pomognem klubu, ali se ništa nije moglo postići preko noći. Kad sam dolazio jasno smo se dogovorili šta ću i koliko igrati tokom sezone. Nisam želio da zauzimam mjesto mladima već samo da pomognem u ključnim mečevima. Pošteno sam želio da odigram ono što smo se dogovorili ali je na kraju došlo do rastanka tako da se na to ne bih više vraćao” – poručio je bek.

Priznanje za dan Republike Srpske

Mladen Bojinović je među sportistima koji su za Dan Republike Srpske odlikovani Medaljom zasluga za narod.

“Čast mi je što sam dobio priznanje od najviših državnih organa Republike Srpske. Lijepo je kada vas neko nagradi za sve ono što ste činili tokom karijere. Nikada nisam krio ljubav prije svega prema Banjaluci, a zatim Republici Srpskoj i Srbiji, za koju sam igrao, a presrećan sam što je to neko prepoznao” – istakao je Bojinović.

Izvor: Blic

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/mladen-bojinovic-iskusni-rukometni-as-iz-banjaluke-ne-priznaje-godine-ne-ide-mi-se-u-penziju/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])