Banjalučanka Nikolija Stanivuković: Sanjam Olimpijske igre

Objavljeno: 31. 12. 2016 u 17:08h

Nikolija Stanivuković, jedna od najboljih mladih atletičarki u BiH, najponosnija je na medalju s Balkanskog juniorskog prvenstva kada je riječ o 2016. godini, a 2017. joj donosi nove izazvoe, poput treniranja i studiranja u SAD.

Devetnaestogodišnja Banjalučanka je u julu na Balkanijadi u Turskoj osvojila srebro u sedmoboju (4.810 bodova), što je bila njena druga medalja s Prvenstava Balkana.

“Nisam u potpunosti zadovoljna ovom godinom. Mnogi nastupi su mogli biti bolji, kako ostvarenim rezultatima i plasmanima, tako i brojem takmičenja. Najzadovoljnija sam nastupom na Balkanijadi, gdje sam uz drugo mjesto postavila rekord BiH”, rekla je aletičarka banjalučkog Borca.

Dodaje da će 2017. biti teža za nju, a nastupiće na Balkanijadi, prvenstvima BiH i RS, kao i na međunarodnim takmičenjima. “Ambicije su da i dalje nastavim ovako trenirati, da popravim kako lične, tako i državne rekorde. Očekuje me teška godina jer prelazim u seniorsku kategoriju, gdje je konkurencija mnogo jača i moram se dobro dokazati”, rekla je Stanivukovićeva, a na pitanje gdje se vidi za nekoliko godina kada je u pitanju atletika odgovorila je:

“Teško je to sada reći i predvidjeti, ali, evo, ja bih voljela da se vidim na Olimpijskim igrama, pa čak i na postolju.”

Sedmoboj je veoma teško takmičenje, kaže da joj je omiljena disciplina skok uvis, a najteža trčanje na 800 metara. Ipak, ona vrijednim radom uspijeva da savlada sve prepreke i sebi, Borcu i BiH donese medalje sa važnih takmičenja. Kao i svi takmičari, voljela bi da su uslovi za bavljenje sportom bolji.

“Stanje u bh. atletici nije sjajno, ali ide nabolje. Za početak bi bilo dobro da dobijemo opremu, jer smo jedina reprezentacija koja nema u čemu da se takmiči, tj. nemamo dresove reprezentacije.”

Osim takmičenja i borbe za medalje i rekorde, 2017. će Nikoliji donijeti i jednu životnu promjenu, jer seli u SAD zbog školovanja. Put SAD trebalo bi da krene u januaru.

“Položila sam sve testove i sada samo čekam vizu. Odlučila sam da idem u Alabamu, planirala sam da upišem matematiku, ali to još nije sigurno. Naravno nastaviću da treniram”, rekla je Nikolija Stanivuković.

Izvor: Nezavisne

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/banjalucanka-nikolija-stanivukovic-sanjam-olimpijske-igre/||claudebot