Banjalučanin Nikola Popović krči put na Boston koledžu: Ni NBA liga nije nedostižna

Objavljeno: 28. 12. 2016 u 19:51h

Slobodno se može reći da Banjalučanin Nikola Popović u posljednje vrijeme živi košarkašku bajku.

Mladi krilni centar nedavno je košem sa zvukom sirene donio pobjedu svom Boston koledžu protiv Ouburna i to pod svodovima legendarnog “Medison skver gardena”. Kada u meki košarke postignete poene za pobjedu, onda sigurno pomislite da ste u nekoj bajci, ali ovaj 211 centimetara visoki 19-godišnjak čvrsto stoji na nogama i ne dozvoljava da ga ponese euforija u prvoj godini na prestižom koledžu.

“Nevjerovatan osjećaj. Dobili smo veoma snažan tim i tako dokazali da možemo da pobijedimo svakoga. Svi su mi čestitali i poželjeli da to vide još neki put “- kazao je Popović na počeku razgovora za “Glas Srpske”.

U SAD je stigao iz Crvene zvezde sa kojom je prošle godine igrao finale juniorske Evrolige. Tada je bolji bio Real predvođen Lukom Dončićem, a Popović je zatim digao sidro i izabrao srednju školu Sejdžmont, gdje je imao neke sjajne partije koje su ga preporučile sadašnjoj školi, čime je postao prvi Banjalučanin u prvoj diviziji NCAA.

“Odbio sam ugovor sa Zvezdom, jer nisam želio da četiri godine sjedim na klupi. Nisu imali dobre uslove za moj dalji razvoj, niti su mi prikazali neke planove. Mladi igrači tamo ne dobijaju minute, dok je ovdje drugačije. Dobro sam postupio što sam izabrao Iglse, jer imam dosta prostora za igru i potpuno povjerenje trenera Džima Kristijana. Koledž košarka mi se više dopada, jer se forsira brži stil igre. Dužina napada od 30 sekundi daje mogućnost da se organizuju bolje akcije” – rekao je Popović.

Otkako je u Americi nabacio je čak 11 kilograma, a smatra da još mora da radi na kondiciji i jačanju tijela kako bi mogao da izdrži sve napore. Njegovim Iglsima sada slijede utakmice sa vodećim programima Sirakjuzom i Djukom, što znači da će Banjalučanin imati priliku da upozna trenerske legende Džima Behajma i Majka Kržiževskog.

“Radujem se tim utakmicama i mislim da se možemo nositi sa njima. Nadam se da ću imati priliku da razmijenim nekoliko riječi sa Kržiževskim, ali ne vjerujem da će se to desiti. Oba meča biće teška i moramo da se držimo našeg plana igre. Potrebno je da nađemo konstantnost, jer samo kontinuiranim pobjedama možemo stići do “martovskog ludila” – kazao je Popović.

I kada nema utakmica, slobodno vrijeme je misaona imenica. Školske obaveze i treninzi popunjavaju mu dan pa ne stiže ni na NBA mečeve Seltiksa. Koledž utakmice prati veliki broj NBA skauta, a put do najjače lige svijeta zahtijeva naporan rad i konstantno napredovanje. Upravo zbog igračkog razvoja, reprezentacije bi mogla trpjeti predstojećeg ljeta.

“Biće teško da uskladim sve obaveze pa još ne znam da li ću igrati na Evropskom prvenstvu. NBA je san, imam ogromnu želju i nadam se da ću doći do njega” – zaključio je Popović ovaj razgovor.

Ne zaboravlja početke

U Crvenu zvezdu otišao je iz Škole košarke Basket 2000 i veliku zahvalnost ima prema prvom učitelju Goranu Simoviću.

“Nije mi pravio probleme kada sam odlazio u Zvezdu. Simović je dobar trener, dosta mi je pomogao, na čemu sam mu zahvalan. Mnogo mi nedostaje Banjaluka i porodica” – kazao je Popović.

Izvor: Glassrpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/banjalucanin-nikola-popovic-krci-put-na-boston-koledzu-ni-nba-liga-nije-nedostizna/||claudebot