Uspješna godina iza Atletskog kluba Borac

Objavljeno: 23. 12. 2016 u 16:23h

Iza atletičara banjalučkog Borca je još jedna uspješna godina, osvojili su 257 medalja, među kojima je srebro sa Balkanijade i titule prvaka BiH, oborili su osam bh. rekorda, a tu je i nastup Lusije Kimani na Olimpijskim igrama.

“Zadovoljni smo. Najviše nas raduje osvajanje titula ekipnog prvaka BiH. Seniorke su deseti put osvojile titulu, a juniorke prvi, i to nam daje nadu da ćemo i dalje da budemo uspješni u ženskoj atletici u BiH. Uz to, Kimanijeva je nastupala na Igrama u Rio de Žaneiru, Nikolija Stanivuković je osvojila srebro na Prvenstvu Balkana za juniore (sedmoboj), Stefani Vukajlović je bila deveta na Mediteranskim igrama (kladivo), a Milica Ožegović je učestvovala na susretu malih zemalja Evrope”, rekao je Nebojša Matijević, predsjednik Stručnog savjeta AK Borac.

Osim osam bh. rekorda, atletičari Borca su ove godine oborili 20 rekorda RS, 13 takmičara je nastupilo za reprezentaciju BiH, a organizovali su šest takmičenja, od kojih se izdvaja 16. međunarodna ulična trka. Ipak, ostaje žal za jednim takmičenjem.

“Ove godine, kao ni prethodnih godina, nismo nastupili na Kupu evropskih šampiona, a glavni razlog neodlaska u Portugal je nedostatak finansijskih sredstava. Seniorke su osvajanjem titule stekle pravo da predstavljaju BiH u Kupu evropskih šampiona (B grupa) 27. maja 2017. u Portugalu, a kako bismo se što bolje pripremili i otišli na takmičenje trebalo bi sada početi pripreme: takmičarske, finansijske i organizacione”, rekao je Matijević.

Želja kluba je da 2017. organizuje međunarodni miting, a bez obzira na to naredna godina će biti bogata takmičenjima.

U Borcu kažu da je najvažnije Svjetsko prvenstvo za seniore u Londonu, gdje bi trebalo da nastupi Kimanijeva, u 2017. će biti i evropska prvenstva za takmičare do 19 i 23 godine, prvenstva Balkana, prvenstva BiH, a ono što raduje atletičare i atletičarke jeste da od sada imaju bolje uslove za rad.

“Konačno imamo svlačionice nakon 10-15 godina čekanja. Uspjeli smo da adaptiramo i opremimo svlačionice ispod istočne tribine Gradskog stadiona i na taj način smo obezbijedili elementarne uslove za treninge. U toku je izrada trenerki za 30 najboljih takmičara, a ovih dana ćemo kupiti kombi. On će nam mnogo značiti u smislu uštede, ali i mogućnosti da odemo na veći broj takmičenja”, rekao je Matijević.

Borac je u ovoj godini potrošio nešto više od 54.000 KM, a prema finansijskom planu za pripreme, odlaske na takmičenja, organizaciju takmičenja i ostalo potrebno je 118.250 KM.

Najuspješniji Sait Huseinbašić i Lusija Kimani su najuspješniji seniori Atletskog kluba Borac.

U ostalim kategorijama priznanja su na sinoć održanoj sjednici Skupštine dobili: mlađi seniori: Aleksandar Novaković i Milica Ožegović, juniori: Aleksandar Šešić i Nikolija Stanivuković, mlađi juniori: Kosta Ivičić i Jovana Đukić, pioniri: Luka Ivičić i Tina Bošnjak.

Izvor: Nezavisne

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/uspjesna-godina-iza-atletskog-kluba-borac/||claudebot