Mihajlo Čeprkalo najbolji sportista Srpske!

Objavljeno: 22. 12. 2016 u 11:24h

Plivač Mihajlo Čeprkalo najbolji je sportista Republike Srpske u 2016. godini..

Bh. olimpijac proglašen je za najboljeg sportistu na tradicionalnom 62. Izboru deset najboljih sportista Republike Srpske, održanom u srijedu u Banskom dvoru u Banjaluci.

Iza Čeprkala, na drugom mjestu našla se strijelac Tatjana Đekanović, dok je kajakaš Darko Savić zauzeo treću poziciju.

Među deset najboljih sportista Srpske u godini na izmaku, odlukom žirija kojim je predsjedavao proslavljeni srpski vaterpolista Aleksandar Šapić, našli su se ovim redom: Mitar Mrdić (džudo), Nikola Poluga (karate), Mladena Petrušić (atletika), Ajla Sinanović (odbojka), Draško Albijanić (košarka), Draško Vujković (vaterpolo) i Mladen Plakalović (skijanje).

“Bio sam srećan kada me Plivački savez predložio kao kandidata za ‘Glasovu’ akciju, a sada ne mogu da nađem riječi kojima bih opisao svoju radost. Biti najbolji među najboljima veliki je prestiž i nagrada za sve rezultate koje sam ostvario svih ovih godina, a posebno ove kada sam ispunio svoj sportski san i nastupio na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru”, rekao je za “Glas Srpske” Čeprkalo, koji je postao drugi plivač, poslije Ivane Ninković 2012. godine, koji je proglašen za najboljeg sportistu Srpske.

Na svečanosti u Banskom dvoru nagrađeni su i najbolji sportski radnici u 2016. godini.

Osvajač Kupa BiH i Kupa RS, fudbalski klub Radnik dobio je Povelju za izuzetan sportski poduhvat godine dok su plaketu za doprinos, razvoj i unapređenje specijalnih i paralelnih veza Republike Srbije i Republike Srpske u oblasti sporta dobili košarkaški savezi Republike Srpske i Srbije, te predsjednik žirija Aleksandar Šapić.

Dobitnici plakete za dugogodišnji doprinos razvoju sporta su Momčilo Crnčević (atletika), Zoran Vidaković (odbojka) i Branko Janković (rukomet).

Organizatori izbora za sportistu Srpske nagradili su i one koji su pronosili slavu Republike Srpske širom svijeta, pa su plakete za ambasadore sporta dobili Boris Vrhovac (fizioterapeut), Brankica Mihajlović (odbojka) i Milenko Zorić (veslanje).

Igor Ignjatović (košarka u kolicima) dobitnik je Plakete za izuzetne rezultate u sportu za invalide pripala je dok je najbolji trener Republike Srpske za 2016. godinu strateg Igokee Dragan Bajić.

sportista

Vaterpolo savez Republike Srpske i njegov predsjednik Slobodan Grahovac dobili su plaketu za organizaciju najboljeg sportskog događaja godine, a to je utakmica grupne faze Svjetske lige između Srbije i Crne Gore na Gradskom olimpijskom bazeu u Banjaluci.

Plaketa posthumno uručena je Bojani Sombolac, kćerki nekadašnjeg fudbalera i zlatnog olimpijca Velimira Sombolca koji je preminuo ove godine.

Medijski pokrotitelj “Glasove” manifestacije, Radio televizija Republike Srpske za najbolji sportski događaj u 2016. godini izabrala je 15. ATP čelendžer Banjaluka.

Žiri

Ovogodišnjim žirijem za izbor 10 najboljih sportista RS predsjedavao je Aleksandar Šapić, a članovi žirija su proslavljeni fudbaler Vladan Grujić, urednik sportske redakcije RTRS Dragan Novaković, predstavnik ministarstva porodice, omladine i sporta RS Oliver Gačić i urednik sportske redakcije “Glasa Srpske” Dušan Repija. Na čelu Organizacionog odbora “Glasovog” Izbora nalazi se gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić.

Izvor: Mondo

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/mihajlo-ceprkalo-najbolji-sportista-srpske/||claudebot