Mlada fudbalerka iz Banjaluke: Odlazak u Mađarsku ostvarenje sna

Objavljeno: 19. 12. 2016 u 19:48h

Protekla polusezona zauvijek će ostati u sjećanju mladoj fudbalerki iz Banjaluke Mariji Aleksić (19), koja je u dresu mađarskog Ferencvaroša započela inostranu karijeru, čime je ostvarila san iz djetinjstva.

Nekadašnja igračica Banjaluke brzo se snašla u novoj sredini i za kratko vrijeme postala standardan član ekipe. Trenutno se odmara u rodnom gradu, gdje puni baterije za nove izazove u narednoj polusezoni.

“Prvi put da sam otišla od kuće i iz grada. Puno je drugačiji sistem rada, sve je mnogo ozbiljnije, veći je nivo profesionalizma. Moje je da treniram i da slušam, a sve ostalo će doći. Na svakom treningu gledam da dam maksimum i tako ću se izboriti za mjesto u prvih 11. Treniramo dva puta dnevno, sa nama radi pet trenera, imamo doktora i fizioterapeuta. Na odmoru sam do 9. januara, a kasnije idemo na zimske pripreme u Antaliju” – kazala je Aleksićeva.

Bila je jedna od četiri strane igračice u Ferencvarošu, a kada je došla u Mađarsku, puno su joj pomogle bivša saigračica Slađana Bulatović i Jelena Čanković iz Srbije.

“Slađa mi je bila od velike pomoći kada sam došla na probu, opet je drugačije kada imaš nekoga ko priča na tvom jeziku. U Banjaluci smo bile baš super i velike prijateljice. Tu je i Jelena, očekivala sam da će mi pomoći, ali da će ovoliko, nisam” – dodala je Marija.

Standardni je član prve postave, a iako igra na poziciji štopera, uspjela je postići dva gola, a pošto je nekada igrala na poziciju beka, uspjela je da zabilježi i čak 15 asistencija. Prelazak u Ferencvaroš veliki je napredak u karijeri, a igranje Lige šampiona neopisiv osjećaj.

“Kada sam bila mlađa rekla sam sebi da ću pokušati da idem u inostranstvo, otvorila se opcija za Ferencvaroš i to mi znači neopisivo puno. Koliko god da se ovdje dobro radi, dosta se kasni za evropskim državama u ženskom fudbalu. Odlazak u Mađarsku mi je dosta pomogao i prilikom formiranja ličnosti, sve je drugačije, sve moram raditi sama. Radi se profesionalno što izuzetno pomaže kod građenja fudbalske karijere i sama činjenica da sam igrala Ligu šampiona je san svake fudbalerke. Tako sam polako, ali sigurno, počela da ostarujem svoje snove” – istakla je Aleksićeva.

Ferencvaroš je prvi na tabeli mađarskog prvenstva i tu će vjerovatno ostati do kraja sezone. Što se tiče Lige šampiona, tu nisu prošle u nokaut fazu.

“Generalno možemo reći da samo obavile dobar posao. Ono zbog čega se kajemo je LŠ, jer smo bile tako blizu prolaza, ali nesrećno smo izgubile od Tventea sa 1:2, nismo imale sreće. Da smo prošle dalje, bio bi to istorijski uspjeh. Ekipa je mlada, ali bilježimo dobre rezultate, a u Mađarskoj smo prve bez premca” – zaključila je Marija.

Klub joj je ponudio ugovor na tri godine, koji će potpisati pošto planira da se upiše na fakultet u Mađarskoj. To joj je za sada prvi cilj, jer želi da se formira kao igrači i ličnost.

Prati igre Banjaluke

Bivši klub Marije Aleksić, Banjaluka ove sezone bilježi nešto lošije partije u Premijer ligi BiH i trenutno je četvrti na tabeli.

“Pratim ih svakodnevno, pošaljem poruku i poželim im sreću pred utakmicu. Dosta se toga promijenilo, otišlo je dosta igračica, a došao je novi trener. Kako vrijeme prolazi uigrale su se, a sezona je duga i ima još puno prilika da se vrate na vrh tabele, gdje i pripadaju. Zahvalna sam i starim igračicama što su se vratile i pomogle klubu da opstane” – kazala je Aleksićeva.

Izvor: Glassrpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/mlada-fudbalerka-iz-banjaluke-odlazak-u-madarsku-ostvarenje-sna/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])