Bokserski klub “Slavija” kuje takmičarske planove!

Objavljeno: 16. 12. 2016 u 17:40h

Bokseri banjalučke Slavije, svojstveno sportom kojim se bave, ne vole da kukaju, iako je stanje u ovom klubu daleko od bajnog. Ipak, stvari su se pokrenule sa “mrtve tačke”, pa će tako, za razliku od nekih ranijih godina u ovom klubu imati adekvatne visinske priprema za iskušenje koja predstoje.

“Slavijini” bokseri narednih sedam dana boraviće na Jahorni, a mi smo ih zatekli na pred sam put, na jednom do treninga u njihovoj banjalučkoj bazi.

“Nakon prirpema slijede prijateljski mečevi. Dogovorićemo duele sa selekcijama Švajcarske i Češke U tim mečevima ćemo da vidimo kako ćemo postaviti ekipu za dalje”, rekao je trener BK “Slavija” Vladan Kljajić.

“Očekujemo da se vratimo na staze stare slave. krenuli smo polako i čekamo početak lige”, rekao je trener BK”Slavija” Božidar Pejaković.

“Slavija” je pod svoje skute, vratila nekoliko svojih pitomaca, koji su se u minulom periodu razmilili po drugim klubovima. Medju njima je i Slobodan Jekić, koji tvrdi da ne bi ni micao dalje od matičnog kluba, da ga na to nije najterala sportska muka.

“Ne bi bilo lijepo da se vraćamo unazad. Bili su veoma teški uslovi. Nismo se mogli ni takmičiti. Nismo mogli otići van Banjaluke, ako ne boksujemo za drugi klub. Sada imamo dobru, iskusnu ekipu, koja uz podršku mladih takmičara može da napravi dobar rezultat”, rekao je Slobodan Jekić, BK “Slavija”.

Jakog kluba nema bez jakog omladinskog pogona, znaju to i u “Slaviji”, pa je tako u posljednje vrijeme posebna pažnja posvećena stvaranju budućih prvotimaca. Ima ih 20 tak, od cega je polovina takmicarski aktivna. Među onima koji su se umjesto lopte, odlučili za bokserske rukavice je i Drago Bokan.

“Odlučio sam da treniram boks zato što je to vještina sa plementim cilje. Treneri su veoma dobri, a ne mogu da se požalim ni na cjelokupno stanje u klubu”, rekao je trener BK “Slavija” Drago Bokan.

Takmičarima predstoje sati treninga na Jahorni, a čelnim ljudima kluba da ugoste predstavnike još šest klubovova, koji bi od marta trebalo da tvore novo zajedničko takmičenje na nivou BiH, Srbije, Hrvatske i Makedonije. Finale dogovora zakazano je za 17. decembar u Banjaluci.

Izvor: banjaluka.net

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/bokserski-klub-slavija-kuje-takmicarske-planove/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||claudebot