Branko Kovačević novi predsjednik Borca! (Foto)

Objavljeno: 15. 12. 2016 u 10:40h

Na vanrednoj Izbornoj skupštini, za novog predsjednika Fudbalskog kluba Borac, jednoglasno izabran Branko Kovačević, koji je na ovoj funkciji zamijenio Dejana Kusturića. Promjene i u Upravnom odboru.

Branko Kovačević novi je predsjednik Fudbalskog kluba Borac.

Nekadašnji fudbaler crveno-plavih, a sada ugledni banjalučki privrednik, jednoglasno je izabran za nasljednika Dejana Kusturića, koji je funkciju predsjednika obavljao od 18. januara tekuće godine.

Kovačević, koji je 1992. godine sa crveno-plavim stigao do trofeja u Mitropa Kupu, bio je jedini kandidat za novog predsjednika, tako da delegatima Skupštine nije bilo teško da se odluče da podrže njegovu kandidaturu.

Izbornoj skupštini prisustvovala su 24 delegata, od 27 koliko ih broji najviši organ kluba, a odluku da Kovačević bude novi prvi čovjek Borca donijeli su jednoglasno.

Kovačević je i prije najavio da će se klub orijentisati ka omladinskoj školi. Izgranja pomoćnog terena trebalo bi da olakša rad s mlađim kategorijama, dok je kao prioritet podrazumijeva i povratak u Premijer ligu BiH.

“Zahvaljujem se svima na povjerenju. Pred nama je nastavak rada koje su započele prethodne uprave. Razvoj kluba po mom planu iće će u dva pravca. U prvom je seniorska ekipa i njen put iz Prve lige u Premijer ligu BiH, dok je u drugom omladinska škola, koja je poprilično zapostavljena. Borac treba da bude brend, kako Banjaluke, tako i Republike Srpske. Sve odluke Uprave biće transparentne i vjerujem da će mi svi pomoći u našim nastojanjima da klub približimo ciljevima”, istakao je novi predsjednik Borca.

Za razliku od prethodnih godina, Skupština je protekla u pozitivnom tonu. Odlazeći predsjednik Kusturić zahvalio se svima na saradnji, te naglasio kako će i ubuduće biti na raspolaganju klubu.

“Srećan sam što smo optimističniji i veseliji u odnosu na prije godinu dana. Svi znamo u kakvoj se situaciji nalazio Borac tada. Drago mi je što smo u proteklih nešto manje od godinu dana uspjeli u namjerama da se približimo našim ciljevima, a to su povratak u Premijer ligu BiH, te stvorimo uslove za razvoj omladinske škole. Moja ostavka uzrokovana je privatnim obavezama, ali ostajem na raspolaganju klubu, naravno na drugim pozicijama. Vjerujem da će ljudi koji ostaju u klubu nastaviti ono što smo mi započeli. Svijetla budućnost Borca nije upitna”, poručio je na kraju Kusturić.

Borac je na dobrom putu da se nakon jedne sezone u prvoligaškom društvu vrati u bh. elistu, s obzirom da je prvi dio sezone u Prvoj ligi Republike Srpske završio na čelnoj poziciji sa šest bodova prednosti u odnosu na najbližeg pratioca Rudar Prijedor.

Upravni odbor

Osim predsjednika Kovačevića, Borac je dobio i novi Upravni odbor. Čine ga: Mario Keserović, Vico Zeljković, Darko Milunović, Viktor Latinović, Vedran Pušić i Damir Pušić.

Izvor: Mondo

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/branko-kovacevic-novi-predsjednik-borca-foto/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||claudebot