Darko Maletić se oprostio od aktivnog igranja fudbala

Objavljeno: 10. 12. 2016 u 14:17h

Tačku na fudbalsku priču dugu 19 godina Darko Maletić stavio je u petak na istom mjestu gdje ju je i počeo – na Gradskom stadionu u Banjaluci u dresu voljenog Borca.

Odlazak u penziju objavio je teška srca, a najviše žali što nije ostavio dublji trag u Zenitu, kao i što s reprezentacijom BiH nije otišao na neko veliko takmičenje. U četiri navrata je nosio crveno-plavi dres, a osim toga je igrao još za 10 klubova, među kojima su Rapid iz Beča, Publikum iz Celja, Partizan, Zenit, Koblenc, Aktobe, Velež…

Petnaestog maja protiv Viteza (2:2) u posljednjem meču BHT Premijer lige BiH prošle sezone odigrao je posljednji zvanični meč i oprostio se sa dvije asistencije, koje nažalost Borcu nisu pomogle da ostane u bh. eliti. Povreda ga je omela da zaigra ponovo u Prvoj ligi RS i ona je najviše kumovala tome što je odlučio da okači kopačke o klin.

“Oporavak nije išao tempom koji je planiran i s obzirom na sve okolnosti odlučio sam da se povučem. Ne želim da mučim ni sebe i ljude oko sebe. Ne želim da se vučem na terenu i da slušam zvižduke”, počeo je priču 36-godišnji vezista, koji je zahvalio Borcu, svim saigračima, klubovima, navijačima i, naravno, porodici, koja je uvijek bila uz njega:

“Borac mi je omogućio da ostvarim dječačke snove. Godine 1997. sam imao prve pripreme s Borcem i sada mi slike cijele karijere prolaze pred očima. S ponosom mogu da kažem da sam ostavio nešto iza sebe iako sam imao mnogo uspona i padova.”

Nakon skoro 20 godina duge karijere ističe da mu je najveći san bio dres Borca, koji je nosio od 1997. do 2001, zatim u sezoni 2010/2011, kao i 2013. i 2016. S Banjalučanima je osvojio titulu prvaka RS u sezoni 2000/2001, kao i titulu prvaka BiH 2010/2011, a tome treba dodati i duplu krunu s Partizanom.

“Fudbalu sam dao najbolje godine, a on mi je uzvratio još više. Kao klincu mi je želja bila igrati za Borac, a ostvario sam i želju da zaigram u jednom od ozbiljnih klubova s naših prostora (Partizan)”, izjavio je Maletić.

Skoro 15 godina karijere proveo je u inostranstvu, a kada je u pitanju klupska karijera najviše žali za ruskim Zenitom.

“Teško je reći za čime najviše žalim. Idealno bi bilo da sam igrao za Barselonu, ali to nije bilo realno. Žalim što nisam ostavio dublji trag u Zenitu, kao i to što 2012. s reprezentacijom BiH nisam izborio plasman na Evropsko prvenstvo”, kazao je Maletić, koji je zatim izabrao nekoliko saigrača koji su po njegovom mišljenju najbolji:

“To je teška odluka, ali među najboljima su Stevan Jovetić, Edin Džeko, Zvjezdan Misimović i Andrej Aršavin.” Dosta godina je proveo u Borcu i ističe da svaka generacija zauzima posebno mjesto u njegovom srcu. “S ekipom iz 2001. mislim da smo mogli mnogo toga da napravimo, ali liga nije bila zajednička pa nismo mogli da igramo međunarodnu scenu iako smo bili prvaci RS”, rekao je Maletić, koji ima trenersku B licencu i karijeru bi mogao da nastavi kao trener.

Ostavio dubok trag Stojan Malbašić, direktor Borca, u ime kluba oprostio se od bivšeg igrača i istakao da bi Darko Maletić u budućnosti mogao da ima funkciju na Gradskom stadionu.

“Na pripremama u Grčkoj 1997. smo prepoznali njegov kvalitet i već tada je bilo dosta interesovanja za njega. Imao je veliku karijeru za naše prostore. Srećni smo što smo imali ovakvog čovjeka i fudbalera, koji je ostavio dubok trag u Borcu”, rekao je Malbašić.

Oproštajna utakmica

Stojan Malbašić je najavio da bi na proljeće mogla da bude ogranizovana oproštajna utakmica za Darka Maletića, a jedan od potencijalnih rivala je beogradski Partizan, u čijem dresu je vezista igrao od 2006. do 2009. i osvojio je duplu krunu.

Izvor: Nezavisne

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/darko-maletic-se-oprostio-od-aktivnog-igranja-fudbala/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])