Banjaluka: Sala Šoping centra otvara vrata sportistima

Objavljeno: 6. 12. 2016 u 17:24h

Dvorana bivšeg Šoping centra, poslije skoro četiri decenije, konačno će biti u službi sporta, za šta je i bila namijenjena kada je pravljena.

Potvrđeno je ovo “Glasu Srpske” u Gradskoj upravi.

“Najvažnije je da će sportisti našeg grada dobiti još jednu dvoranu u kojoj će mladi moći da igraju rukomet, košarku, odbojku… Biće to dodatni zamajac razvoju sporta. Objekat nekadašnjeg Šoping centra je vraćen gradu, a Republička uprava za geodetske i imovinsko-pravne poslove donijela je rješenje o knjiženju imovine na grad. Već je zatražena tehnička dokumentacija kojom raspolaže Tehnička škola kako bismo sve pripremili za rekonstrukciju dvorane”, rekli su u Gradskoj upravi.

Dodali su da je gradonačelnik Igor Radojičić već dao nalog da se sagleda stanje objekta, kao i sve mogućnosti u vezi sa  sanacijom.

“Prije svega, moraće se procijeniti vrijednost radova kako bi se vidjelo koliko sredstava će biti potrebno. U skladu s tim dalje će se odlučivati i o načinu finansiranja projekta”, kazali su u Gradskoj upravi.

Naglasili su da će u svakom slučaju ovom objektu biti vraćena prvobitna namjena i da će on služiti u sportske svrhe.

Direktor Javne ustanove Sportski centar “Borik” Manojla Zrnić rekao je da je pohvalno što grad dobija novu dvoranu.

“To i jeste jedna od inicijativa koju je Javna ustanova SC “Borik” podnijela Gradskoj upravi u smislu objedinjavanja svih sportskih objekata. Objekat Šoping centra je, u stvari,   sala namijenjena za rukomet, odbojku, košarku i druge sportove i meni je drago što je grad njen vlasnik”, kazao je Zrnić.

Kaže da je već dugo zapuštena ni nije služila svrsi.

“Ona je izgrađena za sportske, ali i za druge manifestacije koje bi se tu mogle organizovati i konačno će tako i biti. Koliko ja znam, grad je oduvijek bio vlasnik tog objekta, samo što ga je izdavao na korišćenje. Tehnička škola ga nikada nije koristila za časove fizičkog, iako se nalazi odmah uz školu”, kazao je Zrnić.

Gradonačelnik Igor Radojičić najavio je nedavno i mogućnost izgradnje dvorane Gimnazije kroz javno-privatno partnerstvo, tako da bi grad mogao da dobije još jedan sportski objekat.

Od hale do skladišta

Sportska hala u centru grada napravljena je još početkom osamdesetih godina prošlog vijeka i bila je namijenjena za časove fiskulture učenika tadašnje Metalske, a danas Tehničke škole. Međutim, zbog nedostatka novca nikada nije opremljena, pa je jedno vrijeme služila kao skladište televizora čuvenog proizvođača radio i TV prijemnika “Rudi Čajavec”. Potom je objekat pretvoren u Šoping centar, koji je jedno vrijeme bio popularno mjesto za izlaske, kupovinu, ispijanje kafa i drugih pića.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/banjaluka-sala-soping-centra-otvara-vrata-sportistima/?utm_source=BanjalukckeVijestiSidebar&utm_medium=Blcom&utm_campaign=BanjalukckeVijestiSidebar||claudebot