Milica Dabović: U penziju iz banjalučkog Mladog Krajišnika

Objavljeno: 5. 12. 2016 u 12:06h

“Želim da odigram posljednju sezonu u Banjaluci, u Mladom Krajišniku”, otkrila je košarkašica Milica Dabović, osvajačica zlatne medalje na Evropskom prvenstvu.

Ona se nedavno oprostila od reprezentacije Srbije, ali nije rekla zbogom klupskoj košarci.

“Moja želja je bila da poslednju sezonu odigram za Partizan, ali sada želim da moja poslednja stanica bude u Banjaluci, za koju sam veoma vezana. Što se mene tiče, ja bih već sutra došla, ali vidjećemo kada će to biti, možda sledeće sezone”, rekla je Dabovićeva i dodala: “Sada kada sam odlučila da napravim pauzu, imam najviše ponuda klubova.”

Šta je sa ekipom Al Rijadi iz Bejruta?

Oni me čekaju. Ako odlučim da igram za njih, otići ću u martu u Bejrut, ali zasad nema odluke po tom pitanju, sve zavisi od mene.

U Banjaluku dolazite već u subotu (Dom omladine u 13 časova)?

Tako je, jedva čekam da dođem. Nisam najavljivala posjetu jer nisam htjela da to bude bum, ali sam dogovorila sa mojom prijateljicom Nikolinom Trubajić da dođem, da se družim sa djecom, da razgovaramo o svemu o čemu budu željeli. Već su mi djeca javila sa su mi pripremila crteže i poklončiće, a i ja sam za njih pripremila nešto.

Razgovaraćete i o kampu koji ćete naredne godine organizovati na Tari?

Promovisaću košarku i sve ono što taj kamp može da donese, a fokusiraću se na to da deci pomognem da postanu pravi ljudi. Treba da slušaju roditelje, zato što su im oni jedini prijatelji i nikada ih neće ostaviti na cjedilu. Ne moraju da budu košarkaši i košarkašice, već da odrastu u prave ljude.

Da li će u kampu biti samo djevojčice?

U subotu smo dogovorili da to bude kamp i za dječake, jer su i oni zvali i raspitivali se. Sada tražim trenera za njih. Zbog velikog interesovanja ćemo imati dvije smjene, umjesto planirane jedne. Ja ću sve vrijeme biti sa djecom. Neću biti jedna od onih koji organizuju kamp pa se pojave na dan-dva. Igraćemo košarku, razgovaraćemo, reći ću im koliko su srećni što imaju patike odgovarajućeg broja, što ja nisam uvijek imala. Dobiće opremu, biće nagrade u vidu reprezentativnih dresova sestara Dabović, imaćemo i goste iznenađenja… Biće čudesno.

Kakav je osjećaj od kada ste se oprostili od reprezentacije?

Iskreno, pao mi je kamen sa srca, kao da sam skinula veliki teret s leđa. Napravile smo fenomenalan uspjeh, ali sada sam se posvetila dječici, ona su naša budućnost i srećna sam zbog toga.

Rekli ste da zbog profesionalnih obaveza niste imali život kakav ste željeli, kako izgleda Vaš savršen život?

Da radim šta god hoću. To nisam mogla da radim posljednjih 20 godina, ako sam htjela da treniram sat vremena, nisam mogla, morala sam da treniram pet, ustajala sam kada sam morala, bila tako gdje sam morala… Sada mi se dešavaju sve lijepe stvari i ovakav život ne bih mjenjala ni za šta.

Autobiografija

Milica Dabović će 2018. objaviti autobiografiju. Nije željela da otkriva nove detalje, ali je ranije izjavila da će mnoge šokirati onim što joj se desilo tokom karijere, poput toga da ju je predsjednik jednog kluba napastvovao.

“Neću više da pričam o autobiografiji. Mnogo sam u medijima, ne prija mi što sam toliko razapeta. Često mi je to došlo glave i moram se posvetiti privatnosti i prije svega odmoriti”, rekla je Dabovićeva.

Izvor: Nezavisne

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/milica-dabovic-u-penziju-iz-banjaluckog-mladog-krajisnika/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])