Dvojac iz Banjaluke lovi rekorde u Kanadi

Objavljeno: 1. 12. 2016 u 20:06h

Među 1.000 plivača koji će učestvovati na predstojećem Svjetskom prvenstvu u malim bazenima naći će se i dvojac iz Banjaluke Adi Mešetović (Olimp) i Ilijan Malčić (“22. april”) koji će se prvi put naći na planetarnom šampionatu.

FINA Svjetsko prvenstvo u 25-metarskim bazenima, 13. po redu, na programu je od 6. do 11. decembra u kanadskom Vindzoru. Tamo će se naći takmičari iz 176 država koji će se boriti za 46 kompleta medalja, a za što bolje pozicije boriće se i dva mlada plivača iz Banjaluke. Adi (19) se ove sezone istakao se na Svjetskom kupu u malim bazenima kada je u Parizu ušao u finale trke na 50 metara slobodnim stilom, a iza sebe ostavio mnoga poznata imena. Tada je oborio rekord BiH sa vremenom 22,16 sekundi, a nada se da će tako dobar biti i u Kanadi gdje će plivati na 50 metara slobodno, delfin i prsno.

“Držim sva rekorde u ovim disciplinama i idem tamo da ih popravim. Ako bih to uradio na 50 slobodno bio bih blizu polufinala, ali mi to nije prioritet. Zadovoljan sam kako sam spreman, dobro se osjećam i nemam pritiska. Imao sam neki manjih povreda, ali to je prošlo” – kazao je Mešetović.

Njemu će ovo biti prvi nastup na prvenstvima svijeta, ali nema tremu zbog toga.

“Imao sam već okršaje sa najboljim plivačima na svjetskim kupovima, tako da idem pripremljen. Nemam tremu, idem tamo raspoložen i pozitivne energije. Na mitinzima Svjetskog kupa u Berlinu i Parizu sam stvarno plivao odlično i sada se nadam da mogu još bolje. Ova sezona bila je naporna i nikada duža. Nisam dugo imao pauzu, ali rad se isplatio i idem na SP da zaključim godinu, nakon čega slijedi priprema za narednu u kojoj će biti prvenstvo svijeta u velikim bazenima u Budimpešti” – dodao je Mešetović.

I Ilijanu (20) takmičenje u Kanadi biće prvo učešće na svjetskim prvenstvima zbog čega je posebno uzbuđen. Do sada je plivao na Balkanskom (2014) gdje je osvojio treće mjesto i EP u malim bazenima (2015) gdje je oborio tri lična rekorda. U Kanadi će plivati 100 i 200 metara slobodno.

“Pokazao sam najbolju formu u te dvije discipline i očekujem da isplivam svoja najbolja vremena. Prije svega zadovoljstvo mi je što ću vidjeti dosta velikih plivača, donekle upoznati njihov rad i tehniku. Drago mi je što sam uspio da se plasiram prvi put na tako veliko takmičenje i to je dokaz da sve bolje radim i napredujem. Treninzi su bili veoma naporni, dosta sam se spremao i očekujem dobra vremena. Nedavno sam bio u Zrenjaninu i tamo sam jako dobro plivao. Cilj mi je prije svega bio da odem u Kanadu, da isplivam norme i to sam uspio. Oko plasmana je suvišno pričati, ali nadam što boljem mjestu” – kazao je Malčić.

Pokušaće ostvariti što bolji rezultat čime bi zaokružio odlične nastupe ove sezone.

“Veoma sam zadovoljan rezultatima u 2016. godini, to pokazuje činjenica da mi je nedostajalo 70 stotinki do B olimpijske norme na 400 slobodno. To mi je bio najveći uspjeh i kruna sezone, osvojio sam preko 780 FINA bodova. Nadam se da će biti još bolje, za sljedeću sezonu ću se se spremiti za nova velika takmičenja” – dodao je on.

Delegacija BiH u Kanadu putuje u subotu ujutro.

Šest predstavnika

Pored dvojca iz Banjaluke među delegacijom BiH u Kanadi biće još četvoro plivača Amina Kajtaz (Velež Mostar), Angelo Šimić i Emina Pašukan (Bosna Sarajevo), te Nejla Karić (GKVS Sarajevo).

“Samim tim što su se plasirali na SP napravili su veliki uspjeh. Najviše očekujemo od Adija Mešetovića i Amine Kajtaz. Oni su plivali na svjetskim kupovima i bili u finalima, a Amina je bila i na Olimpijskim igrama. Svaki plasman ispod 35. mjesta je veoma dobar rezultat” – kazao je trener reprezentacije Miodrag Čeko koji je put Kanade krenuo juče pošto će učestvovati na FINA kongresu.

Izvor: Glassrpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/dvojac-iz-banjaluke-lovi-rekorde-u-kanadi/?utm_source=NajnovijeVijestiSidebar&utm_medium=Blcom&utm_campaign=NajnovijeVijestiSidebar||claudebot