Pomjera granice: Banjaluka dobila najmlađeg šahovskog majstora

Objavljeno: 28. 11. 2016 u 17:59h

Maša Maksimović, član Škole šaha „Skakač“ iz Banjaluke, u subotu je ispunila normu za titulu ženskog FIDE majstora.

Ona je u trećem kolu 30. međunarodnog otvorenog prvenstva Beograda savladala Nenada Ravića, FIDE majstora iz Srbije, čime je prešla potrebnu granicu od 2.100 rejting poena.

Maša Maksimović je prekinula višegodišnji post u banjalučkom šahu i sa 15 godina 6 mjeseci i 11 dana postala najmlađi majstor u istoriji drevne igre u gradu na Vrbasu!

Trenutno, Maša u Beogradu, u konkurenciji 186 šahista iz 15 država, među kojima je 17 muških i jedan ženski velemajstor, 18 muških i 4 ženska intera, te 19 muških i 3 ženska FIDE majstora, zauzima 57. mjesto sa 2½ poena iz 4 partije.

Danas, počev od 17 sati, vodiće bijele figure u dvoboju s Antom Brkljačom, međunarodnim majstorom iz Srbije.

Izvor: blic.rs

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/pomjera-granice-banjaluka-dobila-najmladeg-sahovskog-majstora/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||claudebot