OKI Banjaluka uspješan domaćin 15 godina zaredom (Video)

Objavljeno: 27. 11. 2016 u 15:11h

OKI Banjaluka 15. godinu organizovao je Međunarodni turnir u sjedećoj odbojci. Ugostili su ekipe iz Srbije, Hrvatske, BiH, Slovenije i reprezentaciju Mađarske.

Organizatori kažu da se tradicija mora očuvati, iako je svake godine podrška sve manja.

“Nekada je ovaj turnir bio domaćin 10-12 ekipa, dolazile su ekipe iz Azije, Rusije… ali šta je tu je. Mi ćemo nastaviti da ga održavamo, bez obzira što nemamo podršku institucija koje bi trebale da se bave ovim”, naglasio je Novak Grbić, OKI Banjaluka.

Ekipa koja se svih 15 godina rado odazivala na poziv i učešće na turniru u Banjaluci, jeste ekipa Sportskog udruženja invalida Hrabri iz Zagreba.

“Ovdje je uvijek dobra organizacija, da nismo zadovoljni ne bi došli”, kaže Marijan Anić, predsjednik Sportskog udruženja invalida Hrabri, Zagreb.

Usvajanjem Zakona o sportu u Hrvatskoj popravio se i položaj invalida u sportu. Zadovoljni smo u odnosu kako je to bilo prije desetak godina, kaže Anić. Koliki je značaj bavljenja sportom za same invalide, ispričao je kroz svoj primjer.

“Ja sam ’71. sa 15 godina ostao bez noge, i ovih 41 godinu ja se bavim sportom. Na kraju godine idem u penziju, sa 41 godinom radnog staža, 61 godiom života, bio sam 582 sata na bolovanju. Znate onda šta znači za invalida sport, sve sam vam rekao”, dodaje Anić.

OKI Banjaluka moraće da sačeka neko bolje vrijeme kako bi i oni postali ravnopravni članovi sportskog društva uopšte. Prvi korak bio bi, kažu, da ih se ne sjetimo samo kada se obilježava treći decembar, svjetski dan invalida.

Izvor: Atv

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/oki-banjaluka-uspjesan-domacin-15-godina-zaredom-video/?utm_source=BanjalukckeVijestiSidebar&utm_medium=Blcom&utm_campaign=BanjalukckeVijestiSidebar||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])