Kusturić odlazi sa mjesta predsjednika Fudbalskog kluba Borac

Objavljeno: 24. 11. 2016 u 21:59h

Sjednica Skupštine Fudbalskog kluba Borac biće održana do kraja decembra, a na njoj će doći do promjene na mjestu predsjednika Upravnog odbora, potvrdio je član Upravnog odbora banjalučkog prvoligaša Darko Milunović.

“Dosadašnji prvi čovjek Dejan Kusturić zbog poslovnih obaveza neće biti više u mogućnosti da bude na čelu kluba, a Upravni odbor ojačaćemo i sa nekoliko privrednika” – rekao je Milunović.

Već su poznata imena dvojice budućih članova Upravnog odbora.

“Novi članovi najužeg klupskog rukovodstva biće Branko Kovačević i Vico Zeljković, a postoji velika mogućnost da uprava bude ojačana sa još nekoliko ljudi. Uglavnom, u novu godinu Borac će, bar što se rukovodstva tiče, ući mnogo jači” – naglasio je Milunović.

Gorući problem u ovom trenutku za klub iz Platonove su tri  neisplaćene plate igračima i četiri radnoj zajednici i trenerima u omladinskoj školi.

“Od obaveza niko ne bježi i sigurno ćemo do kraja novembra isplatiti jednu, a tokom decembra bar još dvije plate. Učinićemo sve da izmirimo sva dugovanja do kraja 2016. godine, ali biće veoma teško. Razlog za ova kašnjenja je objektivne prirode, jer smo praktično čitavo vrijeme izmirivali stara dugovanja. U prihode koje, nažalost, nismo ostvarili računali smo i 50.000 maraka od prijateljskog susreta sa Crvenom zvezdom. Međutim, do utakmice nije došlo, a taj iznos, tačnije 52.000 maraka, je iznos jedne mjesečne plate za igrače, trenere i radnu zajednicu” – nastavio je Milunović.

On je naglasio da su ljetos zacrtana dva prioritetna cilja koja bi trebalo da budu ostvarena do kraja godine i da su oni ispunjeni.

“Rekli smo da nam je cilj jesenja titula i izgradnja pomoćnog terena. Prvi smo poslije 16 kola sa velikim šansama da budemo prvaci i tako obezbijedimo povratak u Premijer ligu. Izgradnja pomoćnog terena je u završnoj fazi, a juče je počelo postavljanje vještačke trave. Ukoliko vremenske prilike dozvole, završetak ovog dijela radova je planiran za 15 do 20 dana. Onda nam ostaje da oko pomoćnog terena bude napravljena kvalitetna ograda, zatim montažna tribina, ali taj dio će biti ostavljen za narednu godinu” – izjavio je Milunović.

Rukovodstvo kluba je prezadovoljno radom sportskog sektora.

“Na tom polju je dolaskom Olivera Jandrića na mjesto sportskog direktora i imenovanjem Vuleta Trivunovića za šefa stručnog štaba napravljen veliki pomak i nemamo šta da zamjerimo ovom dvojcu. Trivunović je dva dana nakon posljednje jesenje utakmice dostavio izvještaj, što ranije nije bila baš česta praksa i njime smo izuzetno zadovoljni. Upoznati smo i sa transfer listom i sada ostaje samo da je na prvoj narednoj sjednici Upravnog odbora usvojimo” – rekao je Milunović.

U nastavku sezone prvi i osnovni cilj biće da ostanak na prvom mjestu.

“Da bismo to ostvarili, moraćemo da se igrački pojačamo, ali nećemo dovoditi pojačanja po svaku cijenu. Deficitarni smo na poziciji lijevog beka i centarfora, a taj nedostatak pokušaćemo da nadoknadimo povratkom dva borčevca na Gradski stadion. To su Bojan Puzigaća i Petar Kunić. Sa njima se već vode razgovori i sve će veoma brzo biti poznato. Prioritet će nam biti povratak na Gradski stadion naših bivših igrača za koje nećemo morati da plaćamo bar hranarinu i stanarinu. Međutim, još jednom ističem da pojačanja nećemo dovoditi po svaku cijenu, već oni moraju biti provjereni igrači, koji će biti pojačanja ne samo za Prvu ligu, već i za Premijer ligu u koju se naredne sezone sigurno vraćamo” – dodao je Milunović.

Večera

Za sinoć je bila planirana zajednička večera čelnika kluba i fudbalera Borca na kojoj je trebalo da bude proslavljena titula jesenjeg šampiona Republike Srpske. Ekipa ostaje na okupu do sutra, kada počinje zimska pauza koja će trajati do 16. januara 2017. godine.

Izvor: Glassrpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/kusturic-odlazi-sa-mjesta-predsjednika-fudbalskog-kluba-borac/?utm_source=NajnovijeVijestiSidebar&utm_medium=Blcom&utm_campaign=NajnovijeVijestiSidebar||claudebot