Za bolje sutra: Najmlađi borčevci na djelu! (Foto)

Objavljeno: 18. 11. 2016 u 17:56h

Rukometaši banjalučkog Borca m:tel u subotu će u “Boriku” (18h) ugostiti Konjuh iz Živinica, a na poluvremenu ove utakmice priliku da pokažu svoje znanje pred banjalučkom publikom imaće najmlađi polaznici Rukometne škole “Banjaluka”.

Banjaluka je oduvijek bila grad rukometa i rasadnik talenata.

Rukometni klub Borac mtel iz tog razloga dogovorio je saradnju sa Školom rukometa “Banjaluka”, kako bi zajedničkim snagama afirmisali što veći broj mladih rukometaša, koji bi jednog dana mogli nositi dres “Velikana iz Gospodske ulice”.

Upravo će najmlađi polaznici ove Škole biti gosti na sutrašnjem derbi meču 9. kola Premijer lige BiH između Borca m:tel i Konuha iz Živinica, koji je na programu u “Boriku” od 18 časova.

“Sporazumom sa RK Borac m:tel napravili smo plan kako da unaprijedimo rukomet u Banjaluci. Naša briga su najmlađi rukometaši, od sedam do 12 godina. Uglavnom su ta djeca usmjerena na mini rukomet, a imamo i jednu selekciju velikog rukometa, koja će se sutra predstaviti publici u ‘Boriku’ na utakmici protiv Konjuha. Najmanji rukometaši velikog rukometa sutra će izaći na teren kako bi skrenuli pažnju na sebe, a ujedno i podsjetili javnost da smo svi tu zajedno za dobrobit i kluba i grada i te djece”, poručio je nekadašnji igrač i trener Borca m:tel, a sada direktor ŠR “Banjaluka” Draško Budiša.

Ovom saradnjom profitiraće svi u Gradu na Vrbasu kojima je rukomet u srcu.

“Postojimo već četiri godine i prilično smo samostalni, što se tiče finansiranja i organizacije određenih liga. Imamo ligu mini rukometa, tj. liga između škola, koju mi organizujemo. Najbolji pojedinci odlaze na međunarodne turnire u Sloveniju, Hrvatsku i sl. Kada dostignu određenu dob, ta djeca prelaze na veliki rukomet. Mi vršimo selekciju, kod nas treniraju još godinu dana, a kasnije ih usmjeravamo prema Omladinskoj školi RK Borac m:tel. To je zajednički projekat, gdje očekujemo da za određeni period pokaže rezultate i plodove našeg rada”, pojasnio je Budiša.

Rukovodilac ŠR “Banjaluka” posebno je pohvalio saradnju sa čelnim ljudima RK Borac m:tel.

“Škola rukometa odlično je organizovana u svim segmentima. Godinama unazad međuljudski odnosi nisu bili najbolji. Sada, svi mi zajedno sjedimo, razgovaramo, kako bismo unaprijedili rad, te zajedničkim snagama došli do cilja – da ta djeca dođu do prve ekipe, da imamo kvalitetan sastav formiran od naših klinaca. Naravno, uvijek će tu biti i igrača sa strane, ali nam je želja da maksimalan broj dječaka iz naše porodice rukometa sutra prezentuje ovaj klub na višem nivou”, poručio je Budiša.

branka

Direktor crveno-plavih Vladimir Branković istakao je da se radi o dugoročnom projektu, koji ne može odmah dati vidljive rezultate.

“U posljednje vrijeme veliku pažnju poklanjamo afirmaciji rukometa u školama. U saradnji sa osnovnim školama Grada Banjaluke, angažovali smo nastavnike koji će kroz saradnju i edukaciju s nama pokrenuti rukometne sekcije u ovim školama. Trudimo se da svakih mjesec dana dogovorimo saradnju sa nekom novom školom. Nastavnici dolaze u klub, gdje imaju sastanak s nama, te sa trenerima mlađih selekcija, kako bi što kvalitetnije radili sa djecom. Banjaluka je uvijek bila poznata po ligi osnovnih škola, gdje sam i ja počeo trenirati i zavolio rukomet. Te škole ranije su bile rasadnici rukometnih talenata, a u posljednje vrijeme sve se guralo u stranu. Trudimo se da probudimo taj segment i nadamo se da ćemo uspjeti u svojoj namjeri”, poručio je Branković i dodao:

“Volio bih da sutra publika dođe u što većem broju, kako bi podržala naše najstarije, ali i najmlađe rukometaše, jer će oni pronositi slavu Banjaluke u narednom periodu.”

Trenutno je saradnja dogovorena sa pet banjalučkih osnovnih škola, a rukometne sekcije pohađa 80 klinaca.

Izvor: Mondo / Foto: Bojan Jakovljević

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/za-bolje-sutra-najmladi-borcevci-na-djelu-foto/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||claudebot