Hladna voda, kraći treninzi: Sportisti se ponovo žale na uslove u bazenu u Banjaluci

Objavljeno: 18. 11. 2016 u 20:55h

Dok sportisti traže topliju vodu na Gradskom olimpijskom bazenu u Banjaluci, direktor “Akvane” im poručuje da je nemoguće da ljeti i zimi temperatura vode bude ista.

Već godinama sa dolaskom zime, idu i problemi sa navodno hladnom vodom u Gradskom olimpijskom bazenu. Sportisti tvrde da temperatura vode nije adekvatna za plivanje, pa iako stariji to mogu da pretrpe, mlađima bi trebalo obezbjediti bolje uslove.

Trener plivačkog kluba „Olimp“ Miodrag Čeko, kaže da su prošle sedmice, zbog hladne vode, najmlađima odgodili časove.

“Najgore je djeci od pet do osam godina. Prošle sedmice smo jedan dan skratili časove, a u petak smo odgodili trening. Ove sedmice je bolje, ali bi svakako, zbog djece, voda mogla biti toplija” – kaže Čeko.

S druge strane, direktor „Akvane“ Vedran Mitrović, odgovorno tvrdi da je voda topla i da nema nikakvih problema.

“Temperatura varira od 25 do 28 stepeni, s tim da je mali bazen uvijek topliji. Mi 24 sata grijemo bazen i siguran sam da nikom ne može biti hladno. Uporedite temperaturu sa drugim bazenima, ne zaostajemo ni za kim” – objašnjava Mitrović.

Zašto se ovo pitanje poteže svake godine, Mitrović objašnjava činjenicom da je razlog prelazni period godine i to što se djeca još nisu navikla na niske temperature, te da je nemoguće da voda bude ista ljeti i zimi.

“Prelaz sa toplog na hladno je težak, pogotovo za djecu. Treba im malo vremena da se naviknu da zimi idu na bazen, svakako je drugačije ljeti, kada je vani 30 stepeni i sada kada je ispod 15” – objašnjava Mitrović.

Više ulaganja

Predsjednik Vaterpolo kluba „Banjaluka“ Slobodan Grahovac, smatra da bi voda mogla biti dva stepena toplija i ističe da Grad treba više ulagati u ovaj bazen.

“Ako želi bazen, Grad mora da ga održava. Na stotine dječaka trenira plivanje, a mnogo više novca se izdvaja za dvoranu „Borik“ koja organizuje više komercijalnih dešavanja, nego sportskih” – kaže Grahovac.

Izvor: Blic

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/hladna-voda-kraci-treninzi-sportisti-se-ponovo-zale-na-uslove-u-bazenu-u-banjaluci/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||claudebot