Trivunović: Ne moramo dati tri, četiri gola…

Objavljeno: 17. 11. 2016 u 18:00h

Posljednji ovogodišnji meč fudbaleri Borca odigraće u subotu na Gradskom stadionu (13:30 časova), kada će u meču 16. kola Prve lige Republike Srpske ugostiti Podrinje iz Janje.

Jesenja borba za bodove u Prvoj ligi Republike Srpske biće okončana u subotu, kada će biti odigrane utakmice 16. kola.

Banjalučki Borac, lider na tabeli, koji će zimovati na prvoj poziciji, zavjesu na prvi dio sezone spustiće domaćom utakmicom protiv Podrinja iz Janje.

Dobre igre Podrinja ove jeseni pozivaju na oprez. I u prvom ovosezonskom duelu Podrinja i Borca, odigranom u Janji u okviru 5. kola, viđena je čvrsta igra tima koji s klupe vodi Senad Hadžić, pa je meč okončan najnepopularnijim rezultatom. U Borcu vjeruju da tako neće biti i na Gradskom stadionu.

“Došli smo do kraja prvog dijela prvenstva. Ostala nam je još utakmica protiv Podrinja, u kojoj ne možemo mnogo da dobijemo, ali možemo izgubiti puno toga ukoliko ne budemo pravi. Jesenji smo šampioni i želja nam je da rezultate iz prethodnog perioda potvrdimo i u subotu protiv ekipe koja je treća na tabeli”, jasne su ambicije Banjalučana u posljednjem jesenjem meču.

Banjalučani će djelimično mislima biti okrenuti i ka Zvorniku, gdje će igrati Drina i Borčev prvi pratilac Rudar Prijedor. Na Gradskom stadionu nadaju se da će Zvorničani uspjeti da “otkinu” poneki bod “rudarima”, kako bi na prvenstvenu pauzu otišli s većom razlikom od tri boda, koliko ona sada iznosi. Naravno, uz pretpostavku da će Janjarci pasti u “Platonovoj”.

“Svjesni smo da neće biti lako. Želja nam je da odigramo kvalitetno, pobijedimo i sačekamo rezultat iz Zvornika. Voljeli bismo da na pauzu odemo sa pet, šest bodova prednosti, pa da na miru možemo dalje raditi i spremati se za proljetni dio sezone”, poručio je Trivunović, te dodao da kadrovskih problema nema, ako se izuzmu igrači koji su povrijeđeni već duži period (Boris Gavrić, Aleksandar Malbašić i Darko Maletić).

Protivnik crveno-plavim u subotu, osim fudbalera Podrinja, biće i izuzetno težak teren za igru.

“Teren je u izuzetno lošem stanju. Sreća je što za danas i sutra najavljuju lijepo vrijeme, pa će se koliko-toliko osušiti. Juče i prekjuče smo radili na njemu i mogu reći da je skoro bezuslovan za igru i bilo kakav rad. Ali, izbora nemamo. Takav teren je već desetak godina. Mi koji smo igrali tu znamo kako je kada dođu zadnja jesenja, odnosno prva proljećna kola. Možda će takvi uslovi više ići na ruku Podrinju, ekipi koja će vjerovatno ovdje doći da se brani i čeka svoju šansu iz kontranapada. Moramo biti strpljivi. Ne moramo dati tri ili četiri gola, zadovoljan sam bilo kakvog pobjedom i tri osvojena boda”, zaključio je Trivunović.

Kapiten Boris Raspudić istakao je da prvenstvena pauza dolazi u nezgodno vrijeme, jer su on i njegovi saigrači uhvatili ritam.

“Moja očekivanja su, kao i uvijek, tri boda. Ekipu Podrinja ne poznajem dovoljno, ali znam da su čvrsta ekipa i neće nam biti lako. Forma nam je u uzlaznoj putanji i malo mi je žao što slijedi pauza, s obzirom da se dižemo iz utakmice u utakmicu. Ipak, nadam se da ćemo i ovu utakmicu riješiti u svoju korist, te ‘pobjeći’ Rudar Prijedoru”, poručio je vođa na terenu banjalučkih crveno-plavih.

Duel Borca i Podrinja na programu je u subotu od 13:30 časova, kada će biti odigrani i ostali mečevi 16. kola Prve lige Republike Srpske. Pravdu na Gradskom stadionu dijeliće Velimir Drinić iz Modriče, a pomagaće mu Dobojlije Davor maksimović i Jovan Petković.

pokrivalica-fudbal

Prva liga RS – 16. kolo

Slavija – Sloboda (sudi: Rajko Đorđić, Bijeljina)

Kozara – Sloga (Milan Docić, Banjaluka)

Borac (BL) – Podrinje (Velimir Drinić, Modriča)

Zvijezda 09 – Tekstilac Kort (Luka Bilbija, Prijedor)

Drina – Rudar Prijedor (Aleksandar Njegomirović, Prnjavor)

Sutjeska – Borac (Š) (Mladen Mirić, Bijeljina)

TABELA: Borac (BL) 34, Rudar Prijedor 31, Podrinje 26, Tekstilac Kort 26, Drina 24, Kozara 20, Sloboda 20, Zvijezda 09 17, Slavija 15, Sloga 15, Sutjeska 13, Borac (Š) 9.

Izvor: Mondo

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/trivunovic-ne-moramo-dati-tri-cetiri-gola/||claudebot